Adapazarı’nda Hayata Değer Katan Bir İş Birliği Daha Hastane Gıda Fazlalıkları Hayvan Barınağına

Doğal Yaşamın Korunmasına Katkı

Protokol kapsamında, hastane gıda fazlalıklarının günlük olarak toplanarak Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve toplama alanlarına ulaştırılması hedefleniyor. Gıda fazlalığının hayvanların tüketimine uygun hale getirilmesi süreci, Adapazarı Belediyesi ekipleri tarafından hassasiyetle yürütülecek. Protokol, aynı zamanda israfın önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanımı ve sokak hayvanlarının doğal yaşama adapte olması adına önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriliyor.

İsrafa Hayır, Hayata Evet

Protokol töreninde konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu,
"Bu iş birliği ile hem doğal yaşamı destekleyecek hem de israfı önlemiş oluyoruz. Yıllardır yaptığımız bu çalışmayı Sakarya İl Sağlık Müdürlüğümüzle de yapacağız; anlamlı projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Barınaklardaki aktif çalışmayı destekleyen bu çalışma ile toplanan sahipsiz hayvanların barınakta ve toplama alanlarında beslenerek doğal yaşama adapte olmalarını sağlıyoruz. Bu iş birliğinin değerli olduğunu düşünüyor ve İl Sağlık Müdürümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Işıksu’ya Teşekkür

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir ise sağlık hizmetlerinin yanı sıra toplumsal projelerde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, iş birliğinin sürdürülebilir bir faydaya dönüşmesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti, yakın ilgisi için Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti.

Süreklilik Hedefleniyor

Protokol, imza altına alındığı tarihten itibaren 1 yıl süreyle geçerli olacak ve tarafların onayı ile her yıl otomatik olarak uzatılabilecek. Projenin kapsamı gerektiğinde genişletilerek diğer sağlık kuruluşlarını da içine alabilecek. Bu anlamlı iş birliğiyle, Adapazarı Belediyesi ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, çevre ve hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturmayı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi, sahipsiz hayvanların toplama alanlarına kolay erişimini ve doğal yaşama adaptasyonlarının hızlandırılmasını amaçlıyor.