Büyükşehir’in ‘hayat timi’ kuzeyin incisi 3 ilçede acıya siper oldu

72 personel, cansiperane mücadelesiyle 3 buçuk ayda 456 kişi ölümün kıyısından aldı. En olumsuz hava şartlarında çetin bir mesai harcayan hayat nöbetçileri, bu tarihe kadar hiç kayıp vermedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kuzey sahillerinde yaz sezonunu 'pür dikkat' bir sistemle geride bırakıyor.

Cankurtaranlar kayıp vermedi

Kuzey bölgesinin mavi incisi Karasu, Kocaali ve Kaynarca'yı kapsayan 57 kilometrelik sahil şeridinde "hayat nöbeti" tutan Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri, zorlu bir mücadeleyle sezonun sonuna kadar kayıpsız geldi.

7 Haziran'da göreve başlayan Cankurtaran Timi, 72 personeli ve envanterinde yer alan jet ski, zodyak bot, ATV aracı, 4x4 arazi araçlarıyla sahil şeridinde kurdukları 45 kulede pür dikkat çalıştı.

Yasak günlerde dahi mesai

Büyükşehir ekipleri, hava koşullarının olumsuz olması nedeniyle denize girişlerin yasaklandığı 24 günde dahi tam kadro, hizmetine ara vermeden devam etti.

Özellikle yasağın ilan edildiği günlerde RİP akıntısına ve insan boyunu aşan dalgalara rağmen denize giren tatilciler, cankurtaranlar tarafından korkusuzca yapılan müdahaleler sayesinde hayata tutundu.

Acıya karşı siper oldular

Hayat nöbetçileri, nöbet saatleri içinde yürüttüğü sıkı takiple yaz sezonu boyunca 'acıya karşı' adeta siper oldu ve binlerce ihbarı değerlendirdi.

456 kişiyi ölümün kıyısından aldılar

Denize acil koduyla giren ekipler, sezon boyunca toplamda 456 kişiyi dalgaların arasında ölümün kıyısından çekip aldı. Hayata tutunan vakaların arasından toplamda 16 kişi ilk müdahalesi sonrası 112 ekiplerince hastaneye sevk edildi.

Hedef kayıpsız bir sezon

30 Eylül tarihinde mesaisine son verecek olan 72 kişilik tim, yaz sezonunu kuzey sahillerine Türkiye'nin dört bir yanından ve dünya genelinden gelen yerli, yabancı turistler için acısız ve kedersiz bir şekilde sonlandırmayı hedefliyor.

Sahiller Büyükşehirle daha güvenli

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Cankurtaran timlerimiz kuzeyin incisi olan 3 ilçemizin sahillerindeki 57 kilometrelik sorumluluk sahasında cansiperane çalışarak 3 buçuk aylık süreçte mesai yaptığı 10.00 ve 19.00 saatleri arasında acıya karşı çetin bir mücadele ortaya koydu. Hedefimiz sezonu acıya aman vermeden başarıyla tamamlamaktır. Sahiller Büyükşehirle daha güvenli" denildi.