Dumansız Kampüs Projesi Başlatıldı

Bu kapsamda üniversitenin belirlenen alanları dışında sigara içmek yasaklandı. Yeşilay desteğiyle gerçekleştirilen proje ile hem öğrencilerin hem de çalışanların daha sağlıklı bir ortamda eğitim ve çalışma hayatlarına devam etmelerini amaçlıyor. Dumansız kampüs sayesinde, sigara dumanının neden olduğu birçok hastalığın önüne geçilmesi, daha temiz bir çevre oluşturulması ve uluslararası standartlara uygun bir yükseköğretim hizmeti sunmanın hedeflendiği belirtildi.

Sakarya Üniversitesinde başlatılan bu proje sadece üniversiteye değil, tüm topluma örnek oluşturacak. Bu sayede sağlıklı yaşam bilinci artacak ve sigara kullanımının azaltılmasına katkı sağlanacak. Proje kapsamında, sigarayı bırakmak isteyenlere yönelik destek programları da geliştirilecek.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde sigara içilebilen alanlar, üniversitenin resmi web sitesinde yer alan krokide gösteriliyor. Üniversite yönetimi, öğrenci ve çalışanlarının projeye destek vererek daha sağlıklı ve temiz bir kampüs ortamı oluşturulmasına katkı sağlamalarını bekliyor.

Yönerge, senatodan geçti: Cezai işlem uygulanacak

Sakarya Üniversitesi Senatosunun, “Dumansız Hava Sahası Yönergesi” de bu proje kapsamında onaylandı.

Yönergede tütün alanı, mücadele yönetimi, denetim ekibi, idari yaptırım, karar tutanağı açık olarak tanımlanıyor ve alınacak diğer tedbir ve tertipler detaylı olarak belirtiliyor.

Yönergeye göre belirlenen alanlar dışında tütün mamulleri kullananlara cezai işlem yapılacak. Cezai işlemler 1 Aralık 2024 tarihi itibariyle başlayacak.