Usturayı eline 16 yaşında aldı 58 yıldır bırakmadı

40 yıllık müşterilerini tıraş yapan Coşkun artık çırak yetiştirememekten yakınıyor.
Her gün engelli arabasıyla dükkanına gelen ve 16 yaşında çıraklığına başladığı bu meslek ile kendi çocuklarını da okutup iş sahibi yapan Coşkun, ömrünün yettiği sürece kimseye yük ve muhtaç olmamak için esnaflık hayatına devam etmek istediğini söyledi.
Bu dükkân sayesinde 3 çocuk büyüttüm
58 yıldır usturayı elinden bırakmayan 74 yaşındaki engelli berber Nafız Coşkun, 1966 yılında çırak olarak bir ustanın yanına girdim, 1,5 yıl falan çıraklık yaptım ve daha sonra kalfa diploması olarak kalfa oldum ve ustamın yanında çalışmaya devam ettim. 
Bir süne sonra usta dükkânı bana devretti ve bende 1970 yılından beri mesleğime devam ediyorum. Ustamın yanında çalıştığım için bu bölgede beni tanıyorlar, Allaha şükür işlerim çok iyi zaman zaman çok iyi zaman zaman normal oluyor, yanımda 3 tane kalfa yetiştirdim. Şimdi artık çırak yetiştiremiyoruz kimse bu mesleği öğrenmek istemiyor, herhalde eğitim sistemi etkiliyor çocuklar 8 yıl okuduktan sonra bu mesleğe dönmüyorlar zaten çırak bulmakta sorun şu anda böyle giderse bu mesleğin sonu gelecek.
Bu mekân küçük ama buradan çok memnunum. Bu dükkân sayesinde 3 çocuğumu okutup büyüttüm hepsi meslek sahibi oldular. Elim ayağım tuttuğu müddetçe bu mesleğe devem edeceğim diye konuştu.

40 yıllık müşteri, Ahmet Yılmaz Gürses ben 40 yıldır aynı berbere tıraş oluyorum. Çok güzel ustura kullanır incitmez, sakalımın çıkışını gayet iyi bilir ona göre usturayı kullanır. Buraya köylerden de gelirler tıraş olmaya herkes çok memnun bende çok memnunum dedi.