Şairler şiirleriyle öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sanat ve edebiyat camiasını buluşturduğu Türkiye’nin bu alandaki uluslararası anlamda en önemli organizasyonlarından biri olan Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nı 23’üncü kez gerçekleştiriyor.

Öğrencilerle şiir buluşması

Bu kapsamda 23’üncü Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, “Şairler Liselerde” programıyla devam etti ve 11 şair, liselerde öğrencilerle buluştu.

Tanınmış şairler Ömer Erdem, Ercan Yılmaz, Zeynep Arkan, Hasan Bozdaş, Ahmet Akarsu, Harun Yakarer, Zeynep Karaca, A. Samet Atılgan, Ömer Yalçınova, Kadir Tepe ve Melike Kılıç şiire ve yazıya ilgisi olan gençlerin geleceğine ışık tuttu.

Şairlerle sohbet

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, SAÜ Vakfı Koleji, Sakarya Anadolu Lisesi, Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve SAÜ Şiir ve Alegori Topluluğu’nda şiir hayat buldu, birbirinden unutulmaz dinletiler yapıldı.

Gençlerin sanatla ve edebiyatla yakınlaşmasını sağlayan bu etkinlikte, gençler şairlere yaptıkları sanatla ilgili merak ettikleri soruları sordu, onlarla sohbet etti. 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya’da edebiyat ve her türlü sanat faaliyetinin kitlelere ulaştırılması adına çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ülkenin en önemli uluslararası sanat programlarından bir tanesi olan 23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları kapsamında şairlerimiz genç sanat severlerle buluştu. Şiir ve sanat dolu geçen programlarımıza eşlik eden tüm öğrencilere teşekkür ediyoruz” denildi.

Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 12 Ekim Cumartesi günü 18:00’da Sapanca SGM’de yapılacak şiir sunumlarıyla final yapacak.