Ekim ayı meme kanseri farkındalık programı gerçekleştirildi

Akar, bugün burada, her yıl Ekim ayında kutladığımız Meme Kanseri Farkındalık Ayı vesilesiyle toplanmış bulunuyoruz. Meme kanseri, dünya genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olup, her yıl milyonlarca kadının yaşamını etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Ancak erken teşhis ve tedavi ile meme kanseriyle mücadele etmek mümkündür. İşte bu sebeple, farkındalık oluşturmak ve kadınlarımızı bilinçlendirmek adına bir aradayız.
Meme kanseri ile mücadelede en önemli adımlardan biri, erken teşhisin öneminin anlaşılmasıdır. Kanserin erken evrede tespit edilmesi, tedavi şansını büyük ölçüde artırmaktadır. Kadınlarımızın kendi kendine meme muayenesi yapmayı öğrenmeleri ve düzenli olarak doktor kontrollerini ihmal etmemeleri, meme kanseriyle mücadelede hayati rol oynamaktadır.
Bu kapsamda, KANSEDER Derneği olarak bizler, tüm kadınlarımızı meme sağlığı konusunda bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye yönelik projeler hayata geçiriyoruz. Her yaş grubundan kadının, erken teşhis ve tedavi süreçleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak eğitim programları, seminerler ve bilgilendirme kampanyaları düzenliyoruz.
Unutmamalıyız ki, meme kanseri sadece bir kadının sorunu değil, hepimizin sorunudur. Toplum olarak bu farkındalığı artırmak ve kadınlarımıza destek olmak bizlerin sorumluluğundadır. Bu süreçte yalnız değilsiniz; bizler, KANSEDER ailesi olarak her zaman yanınızda olacağız.
Bu farkındalık ayı boyunca, sosyal medya kampanyalarımız, ücretsiz tarama günleri ve bilinçlendirme etkinlikleri ile meme kanserine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Erken teşhis hayat kurtarır diyerek tüm kadınlarımızı düzenli kontrollerini yapmaya ve meme kanseri konusunda bilinçli adımlar atmaya davet ediyorum ifadesini kullandı.
Ekim ayı meme kanseri farkındalık programları çerçevesinde Sakarya Kanserder (Lösemi ve kanser hastaları sağlık eğitim derneği olarak Dr . Hasta buluşması kapsamında sağlımız önceliğimizdir sloganı adı altında bir kahvaltı programı düzenledi. Programa oldukça ilgi gösteren kanser hastaları aileleri ve kanserder gönüllüleri programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kardiyolog Ramazan Akdemir e ve Sakarya Büyükşehir belediyesi tıp merkezi başhekimi Uzman Dr. Sedat Aydına sağlık konusunda merak ettikleri soruları sorarak bilgilendiler.
Kanserder yönetim kurulu üyesi sosyal faaliyetler sorumlusu Eğitmen Ebru Şimsek programın moderatörlüğünü üstlenerek iş hayatımızda ne kadar yoğun olursak olalım sağlımız önceliğimiz ilkesinden yola çıkarak gönüllülük esasına dayalı çalışmalarda bulunan kanserder vb. STK larda bulunmak insanı ve vicdanı görevimiz olmalıdır dedi. Katılımcılar arasında bulunan AFAD derneği Başkanı Hüseyin Kaşkaş afet öncesi egotimlere önem verdiğimiz gibi sağlıkta da basta kanser olmak üzere tüm hastalıklar için koruyucu hekimlik ve önleyici tedbirlerin genişletilmesinin önemine deyindi. Vefader derneği başkanı vekili Gürhan ince kanserder hastalarının sosyal sıkıntılarında kardeş dernek olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti. Konuşmacılara çiçek takdimi ile program sona erdi.