Sektör Destekli Yeni Bir Mikro Yeterlilik Programı

Kurumsal kaynak planlama yazılımı mikro yeterlik programı bir tanıtım organizasyonu ile kamuoyuna duyuruldu. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Genel Sekreter Reyhan Yıldırım’ın yanı sıra laboratuvarın ana sponsoru Logosoft Genel Müdürü ve Casper Bilgisayar Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Saldanlı, eğitim sponsoru UpexTech Kurucu Ortağı Birmay Çakım, İşletme Fakültesi laboratuvarları altyapı sponsorları Kibaudef Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şıkkibar, YZÇ Elektrik Genel Müdürü Osman Çetin, bakım sponsoru Sunan Malzemecilik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Sunman, SAÜ danışma kurulu üyesi ve Otokar Mali İşler Direktörü İrfan Özcan, SAÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Cahit Şanver, teknokent uzmanları ve laboratuvardan geçtiğimiz dönemlerde mezun olup sektörde danışman olarak çalışan Sakara Üniversitesi mezunları katılım gösterdi.

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü’nün uluslararası başarıları ile Sakarya ve çevre illerdeki etkin faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşarak, bu çabalara ortak olan tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Nart sektör destekli olarak işletme fakültesine ve Sakarya Üniversitesine yapılan yatırımların sonuçlarını ve etkilerini sürdürülebilir kılmak adına tüm paydaşlarla iletişim halinde olduklarını belirtti. Kurumsal kaynak planlama danışmanı ihtiyacını karşılamak adına sponsor firmalarla birlikte devam ettirilen eğitim programlarının, öğrenme güvencesi sağlanmış ve tanınırlığı en üst düzeyde olacak bir mikro yeterlilik programına dönüştürülmesinin heyecanını yaşadığını ifade etti. Bu süreçte laboratuvarın kurulmasında katkı verenlere teşekkürlerini sundu.

Logosoft Genel Müdürü ve Casper Bilgisayar yönetim kurulu üyesi Nejat Saldanlı yaptığı konuşmada 2017 yılında İşletme Fakültesi ile başlayan ortaklığın günümüze kadar aktif çalışması ve nitelikli mezunlar vererek dijital dönüşüm ekosistemine katkıları nedeniyle memnuniyetini belirtti. Saldanlı, Türkiye’de ilk yatırımlarını, bu formatın geliştiricisi de olan Sakarya Üniversitesine yapmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu bu sıralarda yetişen danışman, bayi ve müşteri tarafında karşılaştığımız birçok SAÜ mezununu gördükçe daha iyi anladıklarını belirtti. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde kurulan bu 25 kişilik küçük laboratuvarın, çok büyük bir vizyonun eseri olarak Türkiye’de kurumsal dijital dönüşümde önemli bir misyonun bayrak taşıyıcısı konumunda olduğunu sözlerine ekledi. Laboratuvarın ilk kurulumundan bugünlere gelmesine kadar süreçte katkısı bulunan tüm yöneticilere, hocalara, idari çalışanlara ve desteklerini her daim hissettiren sektör paydaşlarına teşekkür etti.

Organizasyon, sponsorlar ve laboratuvardan mezun olan katılımcıların yer aldığı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

SAP Business One

Dünya çapında kullanılan kurumsal kaynak planlama yazılımı SAP’nin KOBİ’lere yönelik çözümü olan SAP Business One eğitimleri, öğrencilere ve sektör çalışanlarına önemli bir avantaj sağlıyor. Bu program sayesinde katılımcılar, günümüz iş dünyasında oldukça talep gören bir alanda uzmanlaşma fırsatı bulacaklar.