Yusuf Alemdar SGC ziyaretinde depremi konuştu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni (SGC) ziyaret ederek deprem gerçeğini bu kez gazetecilerle konuştu. Medyanın kentsel dönüşümü gündemde tutarak doğru bilincin oluşmasına destek vermesinin çok önemli olduğunu hatırlatan Alemdar, şehrin yeniden inşasının birlikle mümkün olabileceğini vurguladı. Alemdar, “Sakarya'nın yeniden inşası artık tercih değil, mecburiyettir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. SGC Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Alemdar, tek odaklarının Sakarya olduğunu, şehri hedeflerine ulaştırmak için gayretle çalıştıklarını ifade etti.

SGC Başkanı Matur ise Başkan Alemdar’a çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, yerel basının desteklenmesi noktasında talepleri paylaştı.

Alemdar’a ziyaret teşekkürü

SGC Başkanı Sezai Matur, nazik ziyaretleri için Başkan Alemdar’a teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığınız 6 aylık süreçte çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Özellikle depreme hazırlıkla ilgili sarf ettiğiniz çabayı görüyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda da önemli adımlar atılıyor. İndirimli ulaşım uygulaması, yeni otobüslerin ardından metrobüs ve raylı sistem adımları da çok büyük önem taşıyor. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.” dedi. Matur ayrıca, yerel basının desteklenmesiyle ilgili talepleri de Başkan Alemdar’a iletti.

Gazetecilere 'deprem' vurgusu

SGC Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilere ev sahiplikleri için teşekkür eden Başkan Alemdar, kamuyounun doğru bilgilendirilmesi, vatandaşların haber alma hakları için gayretle çalışan gazetecilerin, deprem gerçeğini hatırlatmak ve vatandaşta doğru bilincin oluşmasına katkı sunmak için önemli bir pozisyonda olduğunu söyledi.

“Bir tercih değil, mecburiyettir”

Depremin gündemde tutulması ve risklerin paylaşılması gerektiğine işaret eden Başkan Alemdar, “Şehrin ihtiyaçlarına, beklentilerine çözümler üretmeye gayret gösteriyoruz. Ancak her şeyden öte asıl gündemimiz kentsel dönüşüm, Sakarya’nın afetlere dirençli hale getirilmesidir. Bu şehrin baştan inşa edilmesi bir tercih değil, mecburiyettir. Bu noktada riskleri, deprem gerçeğini, bizi bekleyen acı senaryoyu medyamız da gündemde tutarsa bu hedef için büyük katkı sunmuş olursunuz. Bu ancak birliktelikle mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

“Ana gündemimiz dönüşüm”

Alemdar, dönüşüm için kaybedecek vaktin olmadığını belirterek, “Her zaman söylüyorum; diğer hizmetlerin, yatırımların hepsi olur ancak bir deprem olduğunda kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz. O yüzden ana gündemimiz şehrin dönüşümüdür. Hep birlikte bunu başaracağımıza da inanıyorum” dedi.

“Ulaşımda daha iyi noktalara geleceğiz”

Ulaşım yatırımlarına da açıklamalarında değinen Başkan Alemdar, “Ulaşımda göreve geldiğimiz gibi öğrencilerimize ücretsiz ve indirimli seyahat uygulamasını başlattık. 23 yeni otobüsü filomuza dahil ettik. Şimdi inşallah ADARAY’ı da kısa süre içerisinde yeniden başlatacağız. Hamdolsun raylı sistem hattı ile ilgili proje ihalesi tamamlandı. Son meclis toplantımızda da metrobüslerin şehrimize kazandırılması için süreci başlattık. Ulaşımı bir bütün olarak ele alıyoruz. Yeni çalışma ve projelerimiz de olacak. İnşallah Sakarya’da ulaşım çok iyi noktalara ulaşacak” dedi.

“Kolektör hattını çok önemsiyorum”

Gölün çevresini koruyacak kolektör hattını çok önemsediğini ifade eden ve Yanık’ta göl kenarındaki sazlıkların temizliği için çalışmaların başladığını dile getiren Alemdar, “Sapanca Gölü bu şehrin geleceğidir. Gölün korunması herkesin, hepimizin ortak sorumluluğudur. Gölün çevresini tamamen vatandaşlarımızın kullanımına sunmak istiyoruz. Bakanlığımızdan da destek aldık. İnşallah çok güzel bir çalışmayı da şehrimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Alemdar, ziyaretin anısına gazetecilerle fotoğraf çekildi.