SASKİ 53 bin metrelik yeni yatırımla şehrin altyapısına güç katacak

Farklı çaplarda toplam 53 bin metrelik çelik ve plastik boru alımı yapan kurum, içme suyu yatırımlarını hızlandıracak. Yeni içme suyu projeleri su kayıp oranını da minimum seviyeye indirecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kesintisiz içme suyunun şehrin tüm noktalarına ulaşmasına verdiği önem ile 53 bin metrelik yeni boru ve ekipman alımı gerçekleştirdi.

23 milyon liralık yatırım ile kesintisiz içme suyunun ulaşmadığı noktalar ve kayıp kaçak oranının yoğun olduğu bölgeler tespit edilerek şehir genelinde su kayıpları da minimum seviyeye indirilecek.

“Şehrin merkezinden kırsalına altyapı yatırımları devam ediyor”

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Sakarya’nın doğasını, kaynaklarını, canlı yaşamını ve en önemlisi insan hayatının kalitesini korumak bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu şehirde yaşayan her bir vatandaşımızın içme suyuna kesintisiz şekilde ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda toplam 53 kilometreden oluşan plastik ve çelik boru alımı ile Sakarya’nın altyapı yatırımlarını hızlandıracağız. Sakarya’mıza hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.