SAÜ’de ARGE İstişare Toplantı Gerçekleşti
Sakarya ARGE merkezi olan firma yöneticilerinin de katıldığı toplantı, personel lokalinde yapıldı. Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu moderatörlüğünde başlayan toplantı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın konuşmasıyla birlikte başladı.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent’in liderliğinde AR-GE İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Sakarya ARGE merkezi olan firma yöneticilerinin de katıldığı toplantı, personel lokalinde yapıldı. Teknokent Genel Müdürü Dr. Yakup Köseoğlu moderatörlüğünde başlayan toplantı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın konuşmasıyla birlikte başladı.
Açılış konuşmasında Rektör Al, şunları söyledi: “İnsanlık tarihine şöyle bir baktığımızda geleneksel tarım toplumu olarak Türkler ve Müslümanlar çok başarılı işler yaptılar. Sanatta, bilimde, yönetimde ve her alanda güzel işler yaptılar. 1700’lerde bir kırılma oldu ve buhar makinesi icat edildi. Bu değişimi algılayamadıkları için bunun ağır maliyetini ödediler. Şimdi o sanayi toplumunun kaçırılmasının bir maliyetin bedelini ödemiş bir nesil var. Teknolojiyi yakalayamamanın maliyetini ödemişler. Örneğin 30 yıldır terörle mücadele ettik ve teknolojik üstünlüğümüz olmadığından mücadele zorlu geçti. Bugün İhalar ve sihalarımız var, terör örgütüne göz açtırmıyor. Ortada ciddi bir başarı var. Teknoloji her şeydir. Bütün düşünce tarzımızı, kutsal değerlerimizi, işlerimizi, ekonomimizi, yönetimimizi, devletimizi her şeyimizi etkileyen biçimdir.” Teknolojinin önemine vurgu yapan Rektör Al, Araştırma Üniversitesi olma yolunda AR-GE merkezlerine ihtiyaçları olduğunu ve araştırma ile işbirliği kültürünün yayılmasını önemsediğini belirterek istişare toplantısına katılanlara teşekkür etti.
Teknokent Genel Müdürü Dr. Köseoğlu, üniversitemizin ve Teknokent’in teknolojik imkanlarından söz ettiği konuşmasında, üniversitede 32 adet AR-GE ve Tasarım Merkezi olduğunu belirtti. Köseoğlu, Sakarya ARGE merkezi olan firma yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, firma yöneticilerine, yapılan TÜBİTAK projelerine katılan öğrencileri, firmalarında tanıyabilme fırsatına sahip olduklarını dile getirdi.
Toplantı TÜBİTAK ve TEKNOKENT sunumlarıyla devam ederken öğrenciler ile araştırma üniversitesi olma yolunda neler yapılabilir konularında konuşuldu. Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda konuşan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, AR-GE bütçe sorunlarının nasıl çözülmesi ve bu konuda nasıl çalışmalar yapılması gerektiğini anlatarak üniversitenin yol haritası hakkında bilgiler verdi.
Toplantı, Yakup Köseoğlu’nun kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.