Gelenekselin Modern İzlerle Buluşması: Ebru Sanatı

Güncel 19.09.2024 - 21:10, Güncelleme: 19.09.2024 - 21:10 148 kez okundu.
 

Gelenekselin Modern İzlerle Buluşması: Ebru Sanatı

Serdivan Belediyesi Kültür Sanat’ta düzenlenen ve Dr. Songül Ergül tarafından yönetilen Ebru Atölyesi, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Altı hafta boyunca süren atölye, katılımcılara geleneksel Türk sanatlarından biri olan Ebru ile yakından tanışma fırsatı sundu. Lale, Battal, Şal, Taraklı ve Hatip gibi farklı Ebru tekniklerini öğrenen katılımcılar, sanatın inceliklerini keşfettiler. Atölyenin son bölümünde ise katılımcılar, Battal ebru tekniğini kullanarak oldukça özgün bir çalışmaya imza attı. Lazer kesim kufi yazı eserlerinin mdf plakalar üzerine uygulandığı bu çalışmalarda, Ebru sanatının gelenekselliği ile modern sanatın birleşimi gözlendi. Katılımcılar, ortaya çıkardıkları özgün eserlerle hem kendi yeteneklerini geliştirdi hem de Ebru sanatına olan ilgilerini artırdı. Serdivan Belediyesi'nin düzenlediği atölyeler, hem vatandaşların sanata olan ilgisini artırıyor hem de geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına önemli bir katkı sağlıyor.
Serdivan Belediyesi Kültür Sanat’ta düzenlenen ve Dr. Songül Ergül tarafından yönetilen Ebru Atölyesi, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Altı hafta boyunca süren atölye, katılımcılara geleneksel Türk sanatlarından biri olan Ebru ile yakından tanışma fırsatı sundu. Lale, Battal, Şal, Taraklı ve Hatip gibi farklı Ebru tekniklerini öğrenen katılımcılar, sanatın inceliklerini keşfettiler.

Atölyenin son bölümünde ise katılımcılar, Battal ebru tekniğini kullanarak oldukça özgün bir çalışmaya imza attı. Lazer kesim kufi yazı eserlerinin mdf plakalar üzerine uygulandığı bu çalışmalarda, Ebru sanatının gelenekselliği ile modern sanatın birleşimi gözlendi. Katılımcılar, ortaya çıkardıkları özgün eserlerle hem kendi yeteneklerini geliştirdi hem de Ebru sanatına olan ilgilerini artırdı.

Serdivan Belediyesi'nin düzenlediği atölyeler, hem vatandaşların sanata olan ilgisini artırıyor hem de geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına önemli bir katkı sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.