SERDİVAN BELEDİYESİ 24 KASIM İLAN

Girişimci Çift Yılda 200 Ton Ürünü İç Piyasaya Sunuyor.

Güncel 13.02.2024 - 23:46, Güncelleme: 13.02.2024 - 23:55 1853+ kez okundu.
 

Girişimci Çift Yılda 200 Ton Ürünü İç Piyasaya Sunuyor.

Sakarya’da 22 yıl önce aile işletmesi olarak başladıkları mantar üretimini aldıkları devlet desteğiyle genişleten girişimci çift yılda 200 ton ürünü iç piyasaya sunuyor.

Sakarya’da Sevim ve Mustafa Ay çifti, 2002'de kurdukları küçük işletmelerini, Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında aldıkları yüzde 50 hibeyle 2016 yılında 300 ton kapasiteli tesise dönüştürdü. Yine bakanlık desteğiyle geçen sene tesise güneş enerji sistemi (GES) kuran ve elektrik ihtiyacının büyük kısmını buradan karşılayan çift, sıfır atık prensibiyle atıklarını bitkisel üretim yapan ve torf imal eden firmalara ücretsiz veriyor. Ürettikleri mantarı başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin her yerine taze olarak gönderdiklerini belirten Mustafa Ay, kapasitelerini daha da arttırmayı hedefliyorlar.Kaliteli üretim yaparak bölgedeki tüketicilere taze ürünleri ulaştırmayı amaçladıklarından bahseden Mustafa Ay, Nihayetinde ise bunu ihracat aşamasına getirmek istiyoruz ama işletmemiz ihracat için şu an küçük. Bunu daha da geliştirip, daha modern, dünya standartlarına uygun tesis haline getirmek istiyoruz, hedefimiz budur.Satış için gelen teklifleri değerlendirip önümüzdeki yıllarda ülke ihracatına katkı yapacaklar.İşletme sahibi Mustafa Ay, Tarım Bakanlığımızın projelendirme neticesinde yüz elli hibe ile tesisimizi kurduk. 2016 yılında faaliyete başladık ve o gün bugündür devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene 2022 yılında yaptığımız tekrar modernizasyon projesi ve paketleme makine projesiyle de tekrar projemiz onaylandı ve bu yıl onu devreye aldık. Yine yüzde elli hibeyle her gün üzerine koyarak güncelleyerek işletmemizi daha modern, daha güzel hale getirmek istiyoruz.Hedefimiz ileride Avrupa standartlarında bir tesis oluşturmak ve yurt dışına, Avrupa'ya ve Orta Doğu'ya mantarlarımızı ihraç etmek istiyoruz. Tesisimiz proje olarak yıllık 300 ton üretim kapasiteye sahip, inşallah hedefimiz bu sene yurt dışı ihracatını hedefliyoruz iç piyasaya veriyoruz, başta İstanbul sebze ve meyve hali, Bayrampaşa, Sakarya, sebze ve meyve hali ve marketlere bir miktarda pazarlara taze olarak gönderiyoruz dedi.
Sakarya’da 22 yıl önce aile işletmesi olarak başladıkları mantar üretimini aldıkları devlet desteğiyle genişleten girişimci çift yılda 200 ton ürünü iç piyasaya sunuyor.

Sakarya’da Sevim ve Mustafa Ay çifti, 2002'de kurdukları küçük işletmelerini, Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında aldıkları yüzde 50 hibeyle 2016 yılında 300 ton kapasiteli tesise dönüştürdü.
Yine bakanlık desteğiyle geçen sene tesise güneş enerji sistemi (GES) kuran ve elektrik ihtiyacının büyük kısmını buradan karşılayan çift, sıfır atık prensibiyle atıklarını bitkisel üretim yapan ve torf imal eden firmalara ücretsiz veriyor.


Ürettikleri mantarı başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin her yerine taze olarak gönderdiklerini belirten Mustafa Ay, kapasitelerini daha da arttırmayı hedefliyorlar.Kaliteli üretim yaparak bölgedeki tüketicilere taze ürünleri ulaştırmayı amaçladıklarından bahseden Mustafa Ay, Nihayetinde ise bunu ihracat aşamasına getirmek istiyoruz ama işletmemiz ihracat için şu an küçük. Bunu daha da geliştirip, daha modern, dünya standartlarına uygun tesis haline getirmek istiyoruz, hedefimiz budur.Satış için gelen teklifleri değerlendirip önümüzdeki yıllarda ülke ihracatına katkı yapacaklar.İşletme sahibi Mustafa Ay, Tarım Bakanlığımızın projelendirme neticesinde yüz elli hibe ile tesisimizi kurduk.

2016 yılında faaliyete başladık ve o gün bugündür devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene 2022 yılında yaptığımız tekrar modernizasyon projesi ve paketleme makine projesiyle de tekrar projemiz onaylandı ve bu yıl onu devreye aldık. Yine yüzde elli hibeyle her gün üzerine koyarak güncelleyerek işletmemizi daha modern, daha güzel hale getirmek istiyoruz.Hedefimiz ileride Avrupa standartlarında bir tesis oluşturmak ve yurt dışına, Avrupa'ya ve Orta Doğu'ya mantarlarımızı ihraç etmek istiyoruz. Tesisimiz proje olarak yıllık 300 ton üretim kapasiteye sahip, inşallah hedefimiz bu sene yurt dışı ihracatını hedefliyoruz iç piyasaya veriyoruz, başta İstanbul sebze ve meyve hali, Bayrampaşa, Sakarya, sebze ve meyve hali ve marketlere bir miktarda pazarlara taze olarak gönderiyoruz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.