Hüsn-ü Aşk atölyesi ilk perdeyi Mevleviliğin derinliğiyle açtı

Güncel 11.04.2025 - 15:39, Güncelleme: 11.04.2025 - 15:39 853 kez okundu.
 

Hüsn-ü Aşk atölyesi ilk perdeyi Mevleviliğin derinliğiyle açtı

Büyükşehir Akademi’nin kültür ve edebiyat meraklılarını bir araya getiren yeni programı “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesi başladı.

Şeyh Galip’in klasikleşmiş eserinin adını taşıyan atölyenin ilk dersinde “Hüsn” kavramı derinlemesine incelendi. Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapılan dersi ünlü yazar Ercan Yılmaz onurlandırdı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sanatın ve bilimin her dalında faaliyet gösterdiği Büyükşehir Akademi, “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesinin ilk dersi Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapıldı.   İlk derste “Hüsn” konusu Atölyenin açılış dersinde, Şeyh Galip’in ölümsüz eseri Hüsn-ü Aşk üzerinden “Hüsn” kavramı mercek altına alındı.  Ercan Yılmaz, eserin derin anlam dünyasına ışık tutarken, katılımcılara edebiyatın estetik ve felsefi boyutlarını anlattı. Mevlevilik ve Osmanlı Şeyh Galip’in Mevlevi bir ortamda yetiştiğini ve Mevleviliğin Şeyh Galip’in düşünce ve sanat dünyasına etkilerinden bahsederek, Mevleviliğin kültür ve sanata en çok önem veren kol olduğuna dikkat çekti. Ercan Yılmaz, “Mevlevilik, Osmanlı’daki bütün kollar içerisinde kültüre ve sanata en çok vurgu yapan, içerisinde en çok musikişinasın ve şairin yetiştiği koldur” dedi. Divan edebiyatının en büyük şairi Şeyh Galip’in edebiyattaki yenilikçiliğinin dönemiyle ilgili olduğunu vurgulayan Yılmaz, eserin çok özel bir yerde bulunduğunu belirtti. Ercan Yılmaz, “Galip Dede, 18. yüzyılda yaşamış ve divan edebiyatının en büyük şairi olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Akademi’nin kültür ve edebiyat meraklılarını bir araya getiren yeni programı “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesi başladı.

Şeyh Galip’in klasikleşmiş eserinin adını taşıyan atölyenin ilk dersinde “Hüsn” kavramı derinlemesine incelendi. Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapılan dersi ünlü yazar Ercan Yılmaz onurlandırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sanatın ve bilimin her dalında faaliyet gösterdiği Büyükşehir Akademi, “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesinin ilk dersi Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapıldı.  

İlk derste “Hüsn” konusu

Atölyenin açılış dersinde, Şeyh Galip’in ölümsüz eseri Hüsn-ü Aşk üzerinden “Hüsn” kavramı mercek altına alındı.  Ercan Yılmaz, eserin derin anlam dünyasına ışık tutarken, katılımcılara edebiyatın estetik ve felsefi boyutlarını anlattı.

Mevlevilik ve Osmanlı

Şeyh Galip’in Mevlevi bir ortamda yetiştiğini ve Mevleviliğin Şeyh Galip’in düşünce ve sanat dünyasına etkilerinden bahsederek, Mevleviliğin kültür ve sanata en çok önem veren kol olduğuna dikkat çekti.

Ercan Yılmaz, “Mevlevilik, Osmanlı’daki bütün kollar içerisinde kültüre ve sanata en çok vurgu yapan, içerisinde en çok musikişinasın ve şairin yetiştiği koldur” dedi.

Divan edebiyatının en büyük şairi

Şeyh Galip’in edebiyattaki yenilikçiliğinin dönemiyle ilgili olduğunu vurgulayan Yılmaz, eserin çok özel bir yerde bulunduğunu belirtti. Ercan Yılmaz, “Galip Dede, 18. yüzyılda yaşamış ve divan edebiyatının en büyük şairi olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember