Anadolu Panelleri Sakarya'da Satso ev sahipliğinde yapıldı
Anadolu Panelleri Sakarya'da Satso ev sahipliğinde yapıldı
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından gerçekleştirilen Anadolu Panelleri’nin son durağı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası oldu.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından gerçekleştirilen Anadolu Panelleri’nin son durağı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası oldu.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde panelin moderatörlüğünü Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz üstlenirken; TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Başkan Yardımcısı ve Sütaş Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Murat Bilgiç ile KOBİRATE Uluslararası Kredi Derecelendirme Genel Müdürü Burhan Taştan da katılımları ve görüşleriyle katkı vererek SATSO Üyelerine bilgiler paylaştılar.
Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması ve gelişmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Anadolu’da kurumsal yönetimi anlattığı Anadolu Panellerinin 5. durağı olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda "Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” temasıyla gerçekleşti.
Katılımcıları selamlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Üreten şehir Sakarya bugün 1.2 milyonu aşan nüfusu, jeostratejik konumu, 10 milyar dolara yakın dış ticaret hacmi ile ülkenin önde gelen üretim üslerinden biri konumunda. Artık şirketlerin kendini daha kısa aralıklarla sürekli yenilemesi, vizyonunu geniş tutması, geleneksel etik anlayışının yanına inovatif bakış açılarını da ekleyerek sürdürülebilir bir sistem kurması önem arz ediyor.
Kurumsallaşmak firmalarımızın uzun ömürlü olmasındaki en temel kural olarak göze çarpıyor. Ayrıca, uzun vadeli köklü başarılar kurumsallaşma ile beraber güvenilirlik, şeffaflık, dijital dönüşüm, inovasyon odaklılık da ciddi rol oynuyor. Bizler de üyelerimizin bu minvalde gelişimi ve değişimi için sorumlulukla üzerimize düşeni yapıyor, kurumsallaşma projelerimizi uyguluyoruz. Planlarımız dahilinde şehrimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Sakarya Stratejik Planı, Endüstri Master Planı gibi çalışmalarımızla şehrin geleceğinin şekillenmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Yol haritasını belirlemek kurumsallaşmanın temel ilkelerinden biridir diye düşünüyoruz.” dedi.
TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “TKYD olarak 2003 yılından bu yana kurumsal yönetim anlayışını yaymak için çalışıyoruz. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği olarak kurumsal yönetim, temel bileşenlerin daha iyi anlaşıldığı daha fazla içselleştirildiği ve gerçek anlamda hayata geçirildiği bir yönetim anlayışının ülkemizin yönetim seviyelerine yerleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.
Sakarya tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ülkenin kesişim noktasındaki şehirlerden biri. Üretim, dış ticaret gibi ekonomik ciddi bir potansiyeli kendinde barındırıp binlerce firmaya da ev sahipliği yapıyor. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan son gelişmeler kurumsal yönetim kavramının ülkelerin ve kurumların rekabetlerinin devam edebilmesi için ne derece önemli bir araç olduğunu bize tekrar göstermektedir. Kurumsallaşma yolunda iş yapma iş yapma kültürümüz ve alışkanlıklarımızın değişmesi gerekiyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme ve gelişme modellerine ihtiyacı var. Bu ihtiyaca cevap verebilecek ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmasıyla desteklenmesi gerekmektedir." dedi.
Panel öncesinde KOBİRATE Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burhan Taştan tarafından “Şirketler için Kurumsal Yönetim Olgunluk Testi" sunumu gerçekleştirildi.
Sunumun ardından, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz moderatörlüğündeki panele geçildi. SATSO Başkanı Altuğ, TKYD Başkanı Dr. Tamer Saka, Başkan Yardımcısı Duygu Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bilgiç "Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik" temalı panelde birer konuşma yaptı.
Konuşmacılar panelde genel olarak kurumsallaşmanın sonu olmayan bir konu olduğunu, istemekten çok uygulamaya geçmenin önemini, şirketleri değiştiren ve geliştiren şeyin trendleri takip etmekten geçtiğini, rol model kişi ve şirketlerin önemini, kurumsallaşmanın sistemli ilerlemek olduğunu belirterek katılımcılara risk almanın önemini vurguladılar.
SATSO Üyelerinin de sorularının cevaplandığı panelin son bölümünün ardından Başkan Altuğ, panelistlere SATSO tarafından hazırlanan "Cumhuriyetle Büyüyen Sakarya, Kazadan Vilayete Bir Başarı Hikayesi" kitabını takdim etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.