SUPERBAT Projesinin Uluslararası Toplantısı Sakarya Teknokent Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
SUPERBAT Projesinin Uluslararası Toplantısı Sakarya Teknokent Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
TÜBİTAK’ın paydaşı olduğu CORNET (COllective Research NETworking) ağının 31. çağrısı kapsamında
TÜBİTAK’ın paydaşı olduğu CORNET (COllective Research NETworking) ağının 31. çağrısı kapsamında
Sakarya Üniversitesi’nin yürütücü, Sakarya Teknokent’in Şemsiye kuruluş olarak yer aldığı Türkiye-Almanya ortaklığında başvurusu yapılan ve desteklenmesine karar verilen SUPERBAT / Printed Supercaps and Batteries for Smart Energy Storage Systems” başlıklı uluslararası projenin ulusal ve uluslararası buluşması Sakarya Teknokent ev sahipliğinde yüz yüze ve online olarak hibrit bir şekilde gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Üniversitesi proje ekibi ile birlikte CHEMNITZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, DRESDEN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, BATEK Makina, SAĞLAM METAL, DRONMARKET, BİOMEC ve NESSTEC KOBİ temsilcilerinin yanı sıra, KOBİ’ler ile üniversite arasında köprü vazifesi gören şemsiye kuruluş SAKARYA TEKNOKENT yöneticileri de katılım sağladı.
Açılış konuşması ile başlayan toplantı, proje paydaşlarının tanıtım sunumları ile devam etti. Toplantının ikinci oturumunda ise, projenin teknik çıktıları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi ve paydaşların projenin gidişatı ile ilgili tavsiyelerinin alınması şeklinde devam etti. Proje paydaşları faaliyet alanları gereği, hem teknoloji geliştirici, hem tedarikçi, hem de son kullanıcı pozisyonlarında ihtiyaçlarını ve kabiliyetlerini dile getirdi. Ülkemizin ve dünyanın en kritik alanlarından birisi olan enerjinin arzı ve depolanması konusunda son derece verimli fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Proje vesilesiyle bir araya gelen üniversite-sanayi temsilcileri, bu kapsamda geliştirilecek olan teknolojinin kritik alanlarda kullanılması ve ilave yatırımlarla ülkemizin faydasına sunulması noktasında mutabık kaldı.
Toplantı sonunda katılımcılar ile birlikte Sakarya Üniversitesi araştırma laboratuvarları ve altyapı imkânları yerinde incelediler.
SUPERBAT Projesinin Önemi
SUPERBAT projesi düşük maliyetli, çevre dostu ve güvenli bir süperkapasitör ve pil kombinasyonu (supercapattery) geliştirerek yeni bir ürün ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Üretilmesi hedeflenen bu sistem ile gelecekte sağlık alanından günlük kullanıma kadar kullanılan yeni nesil cihazlara güç sağlanabilmesi amaçlanıyor. Gelecekte supercapattery sistemlerinin farklı baskı teknikleriyle daha da geliştirilerek yüksek kapasiteli olması hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.