SAUTTAT Öğrenci Kongresi tamamlandı
SAUTTAT Öğrenci Kongresi tamamlandı
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Araştırma Topluluğu (SAUTTAT) tarafından 4-5-6 Mayıs 2024 tarihinde organize edilen II. Uluslararası Katılımlı V. Ulusal Geleceğin Tıbbı Kongresi başarı ile tamamlandı.
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Araştırma Topluluğu (SAUTTAT) tarafından 4-5-6 Mayıs 2024 tarihinde organize edilen II. Uluslararası Katılımlı V. Ulusal Geleceğin Tıbbı Kongresi başarı ile tamamlandı.
Ahmet Sabri ÖNGE ve Ece Nur TURAN’nın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Açılış konuşması için kürsüye sırasıyla Kongre Başkanı Edanur BAYRAM, Kongre Sorumlu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Esra ÇİFTÇİ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza AL çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdi.
Bu yıl 5.’si düzenlenen ve 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen kongreye Onur Konukları damga vurdu. Kongrenin ilk günü “Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Emin KANSU, “Bi’ Dünya Gezgini Sohbetleri” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Goncagül HAKLAR, “Yaşlanmaya Dur De!” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Murat AKSOY ve “Müzik ve Tıp: Sanatçı Hekim Olmak” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Sühan AYHAN katılımcılar tarafından coşkuyla izlendi.
Kongre süresince kongrenin adı ve ana teması olan GELECEĞİN TIBBI ile ilgili çok sayıda konu; İnovatif Tıp Teknolojileri, Geleceğin Tıbbı Yapay Zeka, Cerrahi Dünden Yarına, Nöroşirürjide Yapay Zeka, SMA ve Gen Terapisi, Beyin ve Bağırsak İlişkisi, Allerji ve İmmünolojide Yenilikler, Transplantasyon İmmünolojisi, Doku Mühendisliği ve Yapay Doku Üretimi, Robotik Cerrahi Teknolojisi, Metaverse, Girişimsel Radyoloji Neler Yapıyor, Neler Yapabilir, Yapay Zeka, Radyoloji ve Girişimsel Radyolojşide Neleri Değiştirebilir, Kanserde Çağın Modası:İmmünoterapi, Ramotolojik Hastalıklarda Biyolojik Ajanlar ve Meme Kanseri Tedavisi Hedefli İlaç Taşıyıcı Sistemlerin Geleceği alanlarında çok deneyimli öğretim üyeleri tarafından detaylı olarak anlatıldı ve interaktif olarak tartışıldı.
Kongre sürecinde ayrıca mesleki beceri, sosyal faaliyet ve hobi gelişimi amaçlı toplam 24 adet; Punch, Temel Yaşam Desteği-İleri Yaşam Desteği, Akupunktur-Şifalı İğneler, Sütür Atölyesi, Elektrokardiyografi – EKG, Smear Alma, HPV, Çocuk İstismarına Yaklaşım, Kil Broş Atölyesi, İşaret Dili, Okçuluk – Kemankeş Atölyesi, Tokat Tahta Baskı Yapımı, Kişiselleştirilmiş Mum Atölyesi, Kurabiye/Cupcake süsleme, Amigurimi Yapımı, Miyuki, Psikodrama, Periferik Yayma, Gram Boyama, Training Box – Cerrahi Beceri, Alçı, Dil Öğrenme, Pasta Süsleme, Ebru, Dans Atölyesi ve Nefes Atölyesi atölye büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
Kongrenin 2. gününün sonunda Sözlü ve Poster sunumlarında başarı elde edenlere ödülleri takdim edildi ve kapanış konuşmaları gerçekleştirildi. Kapanış konuşmalarını takiben Tiyatro Suretler tarafından gerçekleştirilen, “Doğaçlama Tiyatro” gösterisinin ardından kongre bilimsel programı sonlandırıldı. Aynı akşam kongre öğrenci ve öğretim üyelerinin geniş katılımları ile canlı müzik programlarının eşlik ettiği Gala Yemeği gerçekleştirildi ve kongrenin 3. gününde Düzce’de planlı sosyal etkinliklerin yapılması ile II. Uluslararası Katılımlı V. Ulusal Geleceğin Tıbbı Kongresi tamamlandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.