Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı
Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı
“Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz”
“Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz”
Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi yılsonu sergisinde konuşan Başkan Alemdar, “Kültür ve sanat insanın ruhunu yansıtır. İnsanın medeniyetini, kültürünü, sanatını yaşatamadığı müddetçe huzur içinde mutluluğu yakalama şansı yoktur. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz” dedi. Merkezde yıl boyunca 11 farklı branşta hayata geçirilen 175 eser beğeniye sunuldu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı yaşandı. Yılsonu sergisinde hat, (kufi, sulus, nesih, rika) tezhip, minyatür, çini, ebru, ahşap oyma, sedef kakma, cilt, katı hendesi, tezyinat, çamur şekillendirme ve kaligrafi gibi 11 farklı branşta 175 eser beğeniye sunuldu.
Açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever yer aldı.
Türkiye’de bu kapsamda sadece 2 sanat merkezi var
SAÜ Geleneksel Türk Sanatları bölümü yüksek lisans öğrencisi olan, aynı zamanda Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimlere katılan Fatma Altuntaş, merkezde gerçekleştirilen eğitimlerin akademiyle eş değer olduğunu ifade ederek, “Burada emek veren arkadaşlarım gibi ben de boş zamanlarımı değerlendirmek için değil, bizzat zamanımı burası için ayırıyorum. Türkiye’de 2. olan ve sene boyunca usta sanatçıların elinden çıkan eserleri sergileme ve görme fırsatı buluyoruz” dedi.
İmkânları ve eğitmen kadrosuyla eşsiz bir merkez
Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin kurucu hocalarından Hattat Prof. Dr. Mehmet Memiş, sergiyle birlikte Sakarya’nın yeni sanatçılar yetiştirdiğini gördüklerini belirterek, “Gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla Sakarya’da kültür sanat alanında önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Fiziki imkânlar, sahip olduğu koleksiyonu, kütüphanesi ve en önemlisi de eğitmen kadrosuyla gerçekten büyük bir velinimet” ifadelerini kullandı.
Sanat ve kültür insanın ruhudur
2015 yılından beri merkezi yakından takip ettiğini belirten Başkan Yusuf Alemdar, sanata güç veren kursiyer ve eğitmenleri tebrik etti. Sanatın, kültürün insanın ruhunu yansıttığını ifade eden Alemdar, “İnsanın medeniyetini, kültürünü, sanatını yaşatamadığı müddetçe huzur içinde mutluluğu yakalama şansı yoktur. Bizim medeniyetimiz dünyanın en zengin medeniyetlerinden birisidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bütün sanat galerilerinde Doğu, İslam ve Türk medeniyetinin eserlerini görürsünüz” dedi.
Medeniyetin izlerini taşıyan nice eserler
Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde de medeniyetin izlerini taşıyan nice eserlerin ortaya çıktığını paylaşan Başkan Alemdar, “Bugün yıl boyunca ortaya çıkan bini aşkın eserden 175’ini inceledik. Sanatçılarımızla birlikte eğitmen ve katılımcılara teşekkür ediyor, kutluyorum. 11 farklı branşta ileri düzeyde uzmanlaşmak, eğitim almak ve üretmek büyük bir övgüyü hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar kurdele kesimi sonrası merkezin kurucu hocalarından Prof. Dr. Mehmet Memiş’ten günün anlam ve önemine ait hediyeyi kabul etti. Eserleri tek tek inceleyip, eserlerin sahiplerinden bilgi aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.