SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GAZİLER GÜNÜ İLAN

Karasu ve Kocaali’de birbirinden güzel 1353 eser beğeni topladı

Güncel 12.06.2024 - 15:40, Güncelleme: 12.06.2024 - 15:40 1515+ kez okundu.
 

Karasu ve Kocaali’de birbirinden güzel 1353 eser beğeni topladı

Büyükşehir SAMEK’te sanat rüzgârı esiyor

Büyükşehir Belediyesi SAMEK’te yılsonu heyecanı devam ediyor. Karasu ve Kocaali SAMEK’te yıl boyu eğitim gören 954 kursiyerin hazırladığı birbirinden güzel bin 353 eser açılan sergilerde görücüye çıktı. İki ayrı ilçede açılan sergilere sanatseverlerin ilgisi ise yoğundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) yıl boyu binlerce vatandaşa sanatın ve zanaatın farklı dallarında eğitimler veriliyor. Yıl sonu heyecanı Bu kursları tamamlayan kursiyerler, aldıkları eğitimle kendilerini hem sanatsal hem de mesleki açıdan geliştiriyor. Bu kapsamda yıl boyu eğitimlerin devam ettiği SAMEK’lerde yılsonu sergi heyecanı yaşanıyor. Kursiyerler, ortaya çıkardıkları eserleri sanatseverlere sunuyor. Eserlere büyük ilgi Karasu ve Kocaali SAMEK’te 19 branşta eğitim alan 954 kursiyerin 1353 eseri, yılsonu sergilerinde görücüye çıktı. Kursiyerler, el emeği göz nuru eserleri katılımcılara tanıttı. Açılışlara Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Güneş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Kocaali İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil Karaca’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Ahşap yakma, makrome, el nakışları, iğne oyası, tasarım, epoksi, resim, fliografi, kâğıt rölyef, Antep ajuru, ebru sanatı, kırkyama, çini, çeyiz ve ahşap boyama alanlarında ortaya çıkarılan eserler açıldığı andan itibaren yoğun ilgi görüyor. Sergi takvimi 13 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da ise Geyve SAMEK yılsonu sergisi kapılarını sanatseverlere açacak.
Büyükşehir SAMEK’te sanat rüzgârı esiyor

Büyükşehir Belediyesi SAMEK’te yılsonu heyecanı devam ediyor. Karasu ve Kocaali SAMEK’te yıl boyu eğitim gören 954 kursiyerin hazırladığı birbirinden güzel bin 353 eser açılan sergilerde görücüye çıktı. İki ayrı ilçede açılan sergilere sanatseverlerin ilgisi ise yoğundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) yıl boyu binlerce vatandaşa sanatın ve zanaatın farklı dallarında eğitimler veriliyor.

Yıl sonu heyecanı

Bu kursları tamamlayan kursiyerler, aldıkları eğitimle kendilerini hem sanatsal hem de mesleki açıdan geliştiriyor. Bu kapsamda yıl boyu eğitimlerin devam ettiği SAMEK’lerde yılsonu sergi heyecanı yaşanıyor. Kursiyerler, ortaya çıkardıkları eserleri sanatseverlere sunuyor.

Eserlere büyük ilgi

Karasu ve Kocaali SAMEK’te 19 branşta eğitim alan 954 kursiyerin 1353 eseri, yılsonu sergilerinde görücüye çıktı. Kursiyerler, el emeği göz nuru eserleri katılımcılara tanıttı.

Açılışlara Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Güneş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, Kocaali İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil Karaca’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Ahşap yakma, makrome, el nakışları, iğne oyası, tasarım, epoksi, resim, fliografi, kâğıt rölyef, Antep ajuru, ebru sanatı, kırkyama, çini, çeyiz ve ahşap boyama alanlarında ortaya çıkarılan eserler açıldığı andan itibaren yoğun ilgi görüyor.

Sergi takvimi

13 Haziran Perşembe günü saat 14.00’da ise Geyve SAMEK yılsonu sergisi kapılarını sanatseverlere açacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.