Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş Basın Açıklaması

Güncel 07.08.2024 - 16:35, Güncelleme: 07.08.2024 - 16:37 1636+ kez okundu.
 

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş Basın Açıklaması

Sosyal medya aracılığıyla Belediyemize tepkilerin dinmediği başlığı atılarak şantiyelerden beton çıkışının izin belgesine tabi oluşu uygulamamızın yıpratılmasına, manipüle edilmesine yönelik maksatlı haberler oluşturulmasına üzülerek şahitlik ediyoruz.

Canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanımıza beton taşıma ve güzergâh izin belgesi ile ilgili soru sorulmuş ve Başkanımız Sayın Alemdar da soruya net bir şekilde cevap vermiştir. Bu cevaptan hareketle ‘’ Karasu Belediyesine Tepkiler Dinmek Bilmiyor ‘’ başlığı kullanılıp bu haberin basına servis edilmesi içeriğin hangi maksatla oluşturulduğunun açık kanıtıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar katıldığı yayında, kaçak yollarla yapılmaya çalışılan yapıların önlenmesi için Belediye Başkanımız İshak Sarı’nın aldığı karara katıldığını ifade etmiş, bu kararın yasal olduğunu da vurgulamıştır. Ücret konusunu doğru bulmadığını fakat bunun yasal olup olmadığı hususunda da bilgisi olmadığını ifade eden Sayın Alemdar’ın konuyla ilgili farklı bir açıklaması söz konusu değildir. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Karasu Belediye Başkanımızı karşı karşıya getirmek isteyerek bu durumdan nemalanmak gayretinde olanların değirmenine su taşımak ne ile izah edilir? Haberi paylaşanlar arasında yer alanların, bulundukları makamın ve kendi mesuliyet ile meşguliyetlerinin ne olduğunun idrakinde paylaşımlar yapmalarını arzu ederdik. Bizler belli bir makamda hizmet sunan herkesten itidalli olmalarını, yanlış anlamalara sebep olacak söylemlerden kaçınmalarını ve birilerinin baskısıyla hareket etmemelerini bekliyoruz. Bunun dışında kalan her eylemi kınıyor ve bu eylemlerin karşısında duruyoruz. Söz konusu haberin başlığı ile içeriği arasında biz bir bağlantı kuramadık. Haber başlığının bir hedef gözetilerek oluşturulduğu çok nettir. Birilerinin basının da gücünü kullanarak Karasu Belediyesine beton alımı uygulaması sebebiyle büyük bir tepki olduğu algısını yaymak adına kurgularına devam ettiğini, vatandaşlarımızın da bu çabalara prim vermediğini ve vermeyeceğini biliyoruz. Burada tepki adı altında yansıtılan şey, aslında vatandaşlarımızın tepkisi değil, bu uygulamadan rahatsızlık duyanların ve bu uygulamayı Belediyemizi yıpratmakla ilgili bir fırsat olarak görenlerin hamleleridir. Belediyemiz kaçak yapıları, imar kirliliğini engellemek ve denetimsiz yapı kalmaması amacıyla yola çıkmıştır. İzin belgesi ile ilgili ücretlendirmemiz bir kâr amacıyla değil, araçların takibinde kullanılacak olan maliyetli yazılımın ve kontrol aşamalarındaki giderlerin karşılanması gayesiyle belirlenmiştir. İnşaatlar haricinde bir ücret tarifemiz söz konusu değildir. Vatandaşlarımızdan bahçe duvarları, istinat duvarları, sığınaklar, havuzlar, saha betonları vb. oluşumlarda herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bizler Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Karasu Belediyesi olarak uyguladığımız her karar, İlçemize ve hemşehrilerimize hizmet sunmak, Karasumuzu daha ileriye taşımak içindir. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail KARAKAŞ
Sosyal medya aracılığıyla Belediyemize tepkilerin dinmediği başlığı atılarak şantiyelerden beton çıkışının izin belgesine tabi oluşu uygulamamızın yıpratılmasına, manipüle edilmesine yönelik maksatlı haberler oluşturulmasına üzülerek şahitlik ediyoruz.

Canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanımıza beton taşıma ve güzergâh izin belgesi ile ilgili soru sorulmuş ve Başkanımız Sayın Alemdar da soruya net bir şekilde cevap vermiştir. Bu cevaptan hareketle ‘’ Karasu Belediyesine Tepkiler Dinmek Bilmiyor ‘’ başlığı kullanılıp bu haberin basına servis edilmesi içeriğin hangi maksatla oluşturulduğunun açık kanıtıdır.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar katıldığı yayında, kaçak yollarla yapılmaya çalışılan yapıların önlenmesi için Belediye Başkanımız İshak Sarı’nın aldığı karara katıldığını ifade etmiş, bu kararın yasal olduğunu da vurgulamıştır.

Ücret konusunu doğru bulmadığını fakat bunun yasal olup olmadığı hususunda da bilgisi olmadığını ifade eden Sayın Alemdar’ın konuyla ilgili farklı bir açıklaması söz konusu değildir.

Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Karasu Belediye Başkanımızı karşı karşıya getirmek isteyerek bu durumdan nemalanmak gayretinde olanların değirmenine su taşımak ne ile izah edilir?

Haberi paylaşanlar arasında yer alanların, bulundukları makamın ve kendi mesuliyet ile meşguliyetlerinin ne olduğunun idrakinde paylaşımlar yapmalarını arzu ederdik. Bizler belli bir makamda hizmet sunan herkesten itidalli olmalarını, yanlış anlamalara sebep olacak söylemlerden kaçınmalarını ve birilerinin baskısıyla hareket etmemelerini bekliyoruz. Bunun dışında kalan her eylemi kınıyor ve bu eylemlerin karşısında duruyoruz.

Söz konusu haberin başlığı ile içeriği arasında biz bir bağlantı kuramadık. Haber başlığının bir hedef gözetilerek oluşturulduğu çok nettir. Birilerinin basının da gücünü kullanarak Karasu Belediyesine beton alımı uygulaması sebebiyle büyük bir tepki olduğu algısını yaymak adına kurgularına devam ettiğini, vatandaşlarımızın da bu çabalara prim vermediğini ve vermeyeceğini biliyoruz.

Burada tepki adı altında yansıtılan şey, aslında vatandaşlarımızın tepkisi değil, bu uygulamadan rahatsızlık duyanların ve bu uygulamayı Belediyemizi yıpratmakla ilgili bir fırsat olarak görenlerin hamleleridir.

Belediyemiz kaçak yapıları, imar kirliliğini engellemek ve denetimsiz yapı kalmaması amacıyla yola çıkmıştır. İzin belgesi ile ilgili ücretlendirmemiz bir kâr amacıyla değil, araçların takibinde kullanılacak olan maliyetli yazılımın ve kontrol aşamalarındaki giderlerin karşılanması gayesiyle belirlenmiştir.

İnşaatlar haricinde bir ücret tarifemiz söz konusu değildir. Vatandaşlarımızdan bahçe duvarları, istinat duvarları, sığınaklar, havuzlar, saha betonları vb. oluşumlarda herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Bizler Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz.

Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Karasu Belediyesi olarak uyguladığımız her karar, İlçemize ve hemşehrilerimize hizmet sunmak, Karasumuzu daha ileriye taşımak içindir.

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı

İsmail KARAKAŞ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.