TÜYAFED ile Sakarya Üniversitesi arasında geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı

Eğitim 27.08.2024 - 16:02, Güncelleme: 27.08.2024 - 16:02 1178 kez okundu.
 

TÜYAFED ile Sakarya Üniversitesi arasında geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) ile Sakarya Üniversitesi arasında geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile TÜYAFED Genel Başkanı Mustafa Çalış arasında gerçekleşti. Bu protokol ile kamu, sanayi, STK ve akademi iş birliğinde teorik ve pratik çalışmalar yapılarak ulusal ve uluslararası düzeyde teknolojik ve bilimsel yayınların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bu çalışmalar sayesinde, öğrencilerin yeni beceri ve yetkinliklere sahip olmasına ve elde edilecek ürün ve hizmetlerin ihraç edilebilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca protokol kapsamında Sakarya Üniversitesi ve TÜYAFED birlikte; çalıştay, seminer, konferans, panel, code bank ve code stock, yapay zeka ligi gibi etkinlikler düzenleyecek.
Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) ile Sakarya Üniversitesi arasında geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile TÜYAFED Genel Başkanı Mustafa Çalış arasında gerçekleşti.

Bu protokol ile kamu, sanayi, STK ve akademi iş birliğinde teorik ve pratik çalışmalar yapılarak ulusal ve uluslararası düzeyde teknolojik ve bilimsel yayınların gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bu çalışmalar sayesinde, öğrencilerin yeni beceri ve yetkinliklere sahip olmasına ve elde edilecek ürün ve hizmetlerin ihraç edilebilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca protokol kapsamında  Sakarya Üniversitesi ve TÜYAFED birlikte; çalıştay, seminer, konferans, panel, code bank ve code stock, yapay zeka ligi gibi etkinlikler düzenleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.