Dünü Bugünü; Ada Manavları Projesi

Eğitim 10.09.2024 - 12:26, Güncelleme: 10.09.2024 - 12:26 1079 kez okundu.
 

Dünü Bugünü; Ada Manavları Projesi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahir Mak’ın yürütücülüğünü yaptığı Ada Manavları hakkındaki proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

SAÜ Devlet Konservatuvarı SAÜ Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahir Mak’ın yürütücülüğünü yaptığı “Dünü Bugünü; Ada Manavları” isimli proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Fikri Mülkiyet Sisteminin Güçlendirilmesine ve Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlere yönelik proje’ desteği almaya hak kazandı. Yaklaşık 12 ay sürecek olan proje kapsamında Sakarya il sınırlı içerisinde yaşayan Manav topluluklarının kaybolmaya yüz tutmuş müzik kültürü, kıyafetleri, yemek kültürü, halk oyunları, halk şiirleri ve okuyucuları, vokal ve çalgı icracıları görünür kılınmak isteniyor. Proje ile kaybolmaya yüz tutmuş somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunup, kayıt altına alınması, yaşatılması ve toplumsal bir farkındalık yaratılması hedefleniyor. Projede, SAÜ Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertan Demir, Arş. Gör. Mehmet Der ve SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müzik Bilimleri Doktora Öğrencisi Ümit Akça araştırmacı olarak görev alacak.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahir Mak’ın yürütücülüğünü yaptığı Ada Manavları hakkındaki proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

SAÜ Devlet Konservatuvarı SAÜ Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahir Mak’ın yürütücülüğünü yaptığı “Dünü Bugünü; Ada Manavları” isimli proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Fikri Mülkiyet Sisteminin Güçlendirilmesine ve Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlere yönelik proje’ desteği almaya hak kazandı.

Yaklaşık 12 ay sürecek olan proje kapsamında Sakarya il sınırlı içerisinde yaşayan Manav topluluklarının kaybolmaya yüz tutmuş müzik kültürü, kıyafetleri, yemek kültürü, halk oyunları, halk şiirleri ve okuyucuları, vokal ve çalgı icracıları görünür kılınmak isteniyor. Proje ile kaybolmaya yüz tutmuş somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunup, kayıt altına alınması, yaşatılması ve toplumsal bir farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Projede, SAÜ Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertan Demir, Arş. Gör. Mehmet Der ve SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Müzik Bilimleri Doktora Öğrencisi Ümit Akça araştırmacı olarak görev alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.