Sakarya Üniversitesi Zirveye Yerleşti!

Eğitim 17.09.2024 - 15:31, Güncelleme: 17.09.2024 - 15:31 821 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesi Zirveye Yerleşti!

Sakarya Üniversitesi araştırma üniversitesi olmaya çok yaklaştı. 2023 yılı performans verileri Sakarya Üniversitesi’ni birinci sıraya taşıdı.

Geçtiğimiz yıl, YÖK tarafından ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ ilan edilen Sakarya Üniversitesi,, 2023 yılı performans verilerine göre diğer beş aday üniversiteyi geride bırakarak birinci sırada yer aldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın başkanlığında düzenlenen 'Araştırma Üniversiteleri Değerlendirme Toplantısı’ 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesinin de aralarında bulunduğu, toplamda 20 devlet ve 3 vakıf araştırma üniversitesi olmak üzere 6 aday araştırma üniversitesinin performanslarının değerlendirildiği toplantıda, Sakarya Üniversitesi büyük bir başarıya imza atarak ‘İzlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralamasında’ ilk sıraya yerleşti. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, elde edilen başarıdan yaşadığı gururu dile getirirken, “Bu başarı hepimizin. Akademisyenlerimizden öğrencilerimize, idari personelimizden tüm paydaşlarımıza kadar herkesin katkısı büyük” diyerek teşekkür etti. Üniversitelerin performansları, Araştırma Kapasitesi (%40), Araştırma Kalitesi (%40), ve Etkileşim ve İşbirliği (%20) başlıkları altında toplam 31 kriter üzerinden değerlendirildi. Sakarya Üniversitesi, güçlü araştırma altyapısı ve iş birlikleri ile bu zorlu değerlendirmede zirveye çıkarak adından söz ettirdi. İzlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralaması Sıra Üniversite Adı 1 Sakarya Üniversitesi 2 Akdeniz Üniversitesi 3 Gaziantep Üniversitesi 4 Kocaeli Üniversitesi 5 Selçuk Üniversitesi 6 Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi araştırma üniversitesi olmaya çok yaklaştı. 2023 yılı performans verileri Sakarya Üniversitesi’ni birinci sıraya taşıdı.

Geçtiğimiz yıl, YÖK tarafından ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ ilan edilen Sakarya Üniversitesi,, 2023 yılı performans verilerine göre diğer beş aday üniversiteyi geride bırakarak birinci sırada yer aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın başkanlığında düzenlenen 'Araştırma Üniversiteleri Değerlendirme Toplantısı’ 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesinin de aralarında bulunduğu, toplamda 20 devlet ve 3 vakıf araştırma üniversitesi olmak üzere 6 aday araştırma üniversitesinin performanslarının değerlendirildiği toplantıda, Sakarya Üniversitesi büyük bir başarıya imza atarak ‘İzlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralamasında’ ilk sıraya yerleşti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, elde edilen başarıdan yaşadığı gururu dile getirirken, “Bu başarı hepimizin. Akademisyenlerimizden öğrencilerimize, idari personelimizden tüm paydaşlarımıza kadar herkesin katkısı büyük” diyerek teşekkür etti.

Üniversitelerin performansları, Araştırma Kapasitesi (%40), Araştırma Kalitesi (%40), ve Etkileşim ve İşbirliği (%20) başlıkları altında toplam 31 kriter üzerinden değerlendirildi. Sakarya Üniversitesi, güçlü araştırma altyapısı ve iş birlikleri ile bu zorlu değerlendirmede zirveye çıkarak adından söz ettirdi.

İzlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralaması

Sıra

Üniversite Adı

1

Sakarya Üniversitesi

2

Akdeniz Üniversitesi

3

Gaziantep Üniversitesi

4

Kocaeli Üniversitesi

5

Selçuk Üniversitesi

6

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.