Sapanca'da Gaziler Günü Kutlandı

Güncel 19.09.2024 - 15:19, Güncelleme: 19.09.2024 - 15:19 312 kez okundu.
 

Sapanca'da Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü kapsamında Sapanca’da Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi.

Törene Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve öğrenciler törende hazır bulundu. Günün Anlamı Şiir ve Konuşmalarla Vurgulandı Tören, Kemalettin Sami Paşa İlkokulun öğrencisinin gazi temalı duygusal şiir okumasıyla başladı. Ardından, Muharip Gaziler Derneği üyesi Hasan Fehmi Çorbacıoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Çorbacıoğlu, gazilerin ülkemizin bağımsızlık mücadelesindeki yeri ve önemini vurguladı. Çorbacıoğlu, “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Bu gün münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi. Şehitler İçin Rüstempaşa Camii'nde Dualar Edildi Program kapsamında öğle namazı öncesinde Rüstempaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi. Gerçekleşen program ile ilçede birlik ve beraberlik duygusu, yapılan dualarla daha da pekişti. Gazi Derneklerine Ziyaret Törenin ardından Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleri, Muharip Gaziler Derneği’ne ayrıca Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit, Gazi Yakınları Derneği'ni ziyaret ederek gazilere şükranlarını sundular.  
Gaziler Günü kapsamında Sapanca’da Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi.

Törene Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve öğrenciler törende hazır bulundu.
Günün Anlamı Şiir ve Konuşmalarla Vurgulandı

Tören, Kemalettin Sami Paşa İlkokulun öğrencisinin gazi temalı duygusal şiir okumasıyla başladı. Ardından, Muharip Gaziler Derneği üyesi Hasan Fehmi Çorbacıoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Çorbacıoğlu, gazilerin ülkemizin bağımsızlık mücadelesindeki yeri ve önemini vurguladı. Çorbacıoğlu, “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Bu gün münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Şehitler İçin Rüstempaşa Camii'nde Dualar Edildi

Program kapsamında öğle namazı öncesinde Rüstempaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi. Gerçekleşen program ile ilçede birlik ve beraberlik duygusu, yapılan dualarla daha da pekişti.

Gazi Derneklerine Ziyaret

Törenin ardından Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleri, Muharip Gaziler Derneği’ne ayrıca Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit, Gazi Yakınları Derneği'ni ziyaret ederek gazilere şükranlarını sundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.