Sakarya Üniversitesinin Güney Asya’daki İş Birliği Ağı Güçleniyor

Eğitim 11.10.2024 - 15:15, Güncelleme: 11.10.2024 - 15:15 1108 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesinin Güney Asya’daki İş Birliği Ağı Güçleniyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve NUML Üniversitesi Rektörü Maj. General Shahid Mahmood arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı.

9 Ekim’de gerçekleşen iş birliği görüşmesine iki Üniversitenin Rektörlerinin yanı sıra Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan KOSTAK ve Pakistan heyetinden NUML Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammad Safeer Awan, Mühendislik ve Bilişim Fakültesi Dekanı Dr. Muhammad Numan ve Mr. Sajid Kayani da katılarak bilgi paylaşımında bulundu. İmzalanan protokol ile her iki kuruma personel değişimi, karşılıklı ziyaretler, seminer, sempozyum, akademik toplantılara katılım, uluslararası çalıştayları içeren özel kısa vadeli akademik programlar, ortak ilgi alanlarına yönelik ortak araştırma faaliyetlerinin ve ortak yayınların geliştirilmesi, doktora öğrencisi yetiştirme ve geliştirme, potansiyel olarak faydalı olduğu düşünülen diğer faaliyetler, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenci değişimi konularında anlaşmalar yapıldı. İmza töreninin ardından çeşitli fakülteler ziyaret edilerek iş birliği olanakları değerlendirmeye alındı.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve NUML Üniversitesi Rektörü Maj. General Shahid Mahmood arasında ikili iş birliği protokolü imzalandı.

9 Ekim’de gerçekleşen iş birliği görüşmesine iki Üniversitenin Rektörlerinin yanı sıra Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan KOSTAK ve Pakistan heyetinden NUML Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammad Safeer Awan, Mühendislik ve Bilişim Fakültesi Dekanı Dr. Muhammad Numan ve Mr. Sajid Kayani da katılarak bilgi paylaşımında bulundu.

İmzalanan protokol ile her iki kuruma personel değişimi, karşılıklı ziyaretler, seminer, sempozyum, akademik toplantılara katılım, uluslararası çalıştayları içeren özel kısa vadeli akademik programlar, ortak ilgi alanlarına yönelik ortak araştırma faaliyetlerinin ve ortak yayınların geliştirilmesi, doktora öğrencisi yetiştirme ve geliştirme, potansiyel olarak faydalı olduğu düşünülen diğer faaliyetler, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenci değişimi konularında anlaşmalar yapıldı.

İmza töreninin ardından çeşitli fakülteler ziyaret edilerek iş birliği olanakları değerlendirmeye alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.