SGB Sağlık Müdürlüğü'nde

Güncel 23.10.2024 - 16:08, Güncelleme: 23.10.2024 - 16:08 221 kez okundu.
 

SGB Sağlık Müdürlüğü'nde

‘Sağlıkta mesai dışı çalışmayı arttırdık’

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, muayenelerin yanı sıra, MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi  gibi teşhis için önemli çekimlere yönelik verilen randevuların süresini  mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade etti. SGB yönetimi Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Müjdat Çetin yönetim kurulu ile bir süre önce Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Kayhan Özdemir’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ziyarette ilin sağlıkta yaşadığı sorunlar da gündeme getirildi. Mesai dışı Müdür Özdemir, Sakarya’da sağlık konusunda yaşanan sıkıntılarını çözümlemek için girişimlerini sürdürdüklerini belirtirken, “Bazı branşlarda muayene için yaşanan sıkıntıları mesai dışı dediğimiz 17.00-19.00 arası yapılan çalışma ile çözümledik. Şu anda mesai dışı poliklinik sayısı artınca haliyle randevu alamama gibi sorunu çözmüş olduk” dedi. Gün sayısı indi Aynı şekilde hastalıkların teşhisi ve tedavi için önemli olan MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi  çekimlere yönelik uzun süre sonraya verilen randevuların süresini de  mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade eden Özdemir, “Çekim için gün verme sürelerini oldukça düşürdük. Ama bunları daha da aşağıya çekmek için tüm hastanelerimizde büyük özveri gösteriliyor” dedi. Şehir Hastanesi Bin yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızlı gittiğini ve 2025 yılı sonunda hizmete almayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “İlçe hastanelerimizde ise bir çok hekim eksiğimizi giderdik, gidermeye de devam ediyoruz. Yeni atamalar oldukça bunları ilçeler bazında en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Hastanelerin deprem güvenliği açısından incelemesi bakanlık programına göre yürüyor. Karasu’da ek bir bina daha yapılacak. Sakarya’nın sağlık konusunda sorun yaşamaması için tüm hekimlerimizle, personelimizle özverili olarak çalışıyoruz” dedi. Teşekkür etti SGB Başkanı Müjdat Çetin’de insan yaşamının en önemli unsurunun sağlık olduğunu vurgulayarak, “Sakarya’da sağlık hizmetlerinin en iyi şartlarda verilmesi şüphesiz hepimizin ortak arzusudur. Zaman zaman yoğun bakım ve bazı branşlarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda biz de Sakarya basını olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sakarya sağlık camiasına nezdinizde hizmetleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
‘Sağlıkta mesai dışı çalışmayı arttırdık’

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, muayenelerin yanı sıra, MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi  gibi teşhis için önemli çekimlere yönelik verilen randevuların süresini  mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade etti.

SGB yönetimi

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Müjdat Çetin yönetim kurulu ile bir süre önce Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Kayhan Özdemir’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ziyarette ilin sağlıkta yaşadığı sorunlar da gündeme getirildi.

Mesai dışı

Müdür Özdemir, Sakarya’da sağlık konusunda yaşanan sıkıntılarını çözümlemek için girişimlerini sürdürdüklerini belirtirken, “Bazı branşlarda muayene için yaşanan sıkıntıları mesai dışı dediğimiz 17.00-19.00 arası yapılan çalışma ile çözümledik. Şu anda mesai dışı poliklinik sayısı artınca haliyle randevu alamama gibi sorunu çözmüş olduk” dedi.

Gün sayısı indi

Aynı şekilde hastalıkların teşhisi ve tedavi için önemli olan MR, tomografi, ultrason, endoskopi ve kolonoskopi  çekimlere yönelik uzun süre sonraya verilen randevuların süresini de  mesai dışı çalışma ile kısalttıklarını ifade eden Özdemir, “Çekim için gün verme sürelerini oldukça düşürdük. Ama bunları daha da aşağıya çekmek için tüm hastanelerimizde büyük özveri gösteriliyor” dedi.

Şehir Hastanesi

Bin yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızlı gittiğini ve 2025 yılı sonunda hizmete almayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “İlçe hastanelerimizde ise bir çok hekim eksiğimizi giderdik, gidermeye de devam ediyoruz. Yeni atamalar oldukça bunları ilçeler bazında en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Hastanelerin deprem güvenliği açısından incelemesi bakanlık programına göre yürüyor. Karasu’da ek bir bina daha yapılacak. Sakarya’nın sağlık konusunda sorun yaşamaması için tüm hekimlerimizle, personelimizle özverili olarak çalışıyoruz” dedi.

Teşekkür etti

SGB Başkanı Müjdat Çetin’de insan yaşamının en önemli unsurunun sağlık olduğunu vurgulayarak, “Sakarya’da sağlık hizmetlerinin en iyi şartlarda verilmesi şüphesiz hepimizin ortak arzusudur. Zaman zaman yoğun bakım ve bazı branşlarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda biz de Sakarya basını olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sakarya sağlık camiasına nezdinizde hizmetleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.