Sakarya Üniversitesi Sağlıkta Yapay Zekayı Araştırdı

Eğitim 23.10.2024 - 16:20, Güncelleme: 23.10.2024 - 16:20 166 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesi Sağlıkta Yapay Zekayı Araştırdı

Sakarya Üniversitesinde yapılan bir araştırma, sağlık sektöründe yapay zekânın giderek yaygınlaştığını ortaya koydu.

Prof. Dr. Selma Altındiş danışmanlığında Beyza Büyükkaya tarafından yürütülen bu çalışma kapsamında, sağlık kurumlarında çalışan hekim, hemşire ve idari personel gibi sağlık profesyonellerinin yapay zekâ uygulamalarına yönelik bilgi ve görüşleri incelendi. Araştırma sonuçları, yapay zekânın sağlık hizmetlerindeki potansiyelini ortaya koyarken aynı zamanda sağlık profesyonellerinin bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini gösterdi. Araştırma üniversitesi adayı Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, sağlık kurumlarında yapay zekânın özellikle insan kaynakları, muhasebe-finans, üretim ve pazarlama gibi alanlarda kullanıldığı belirlendi. Araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı, yapay zekâ uygulamaları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Sakarya Üniversitesi araştırmasının önemli bulguları arasında yapay zeka kullanımının sağlıkta yaygınlaştığı ancak sağlık profesyonellerinin yapay zekaya güvenmesinin zaman alacağı ortaya çıktı. Bununla birlikte yine sağlık profesyonellerinin yapay zeka destekli sistemleri kullanmaları ve yapay zeka okuryazarlık oranının artırılması gerekliliği de çıkan sonuçlar arasında yer aldı. Sakarya Üniversitesinde yapılan bu araştırma, sağlık sektöründe yapay zekânın önemini bir kez daha ortaya koydu. Yapay zekâ, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, maliyetleri düşürmek ve daha kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri sunmak gibi birçok avantaj sağlıyor. Bu teknolojinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için sağlık profesyonellerinin de yapay zekâ hakkında daha fazla bilgi sahibi olması gerekiyor. Araştırma Üniversitesi adayı Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen ve sağlık sektöründe yapay zekânın geleceği hakkında önemli ipuçları sunan bu araştırma hem sağlık profesyonelleri hem de politika yapıcılar için yol gösterici olacak.
Sakarya Üniversitesinde yapılan bir araştırma, sağlık sektöründe yapay zekânın giderek yaygınlaştığını ortaya koydu.

Prof. Dr. Selma Altındiş danışmanlığında Beyza Büyükkaya tarafından yürütülen bu çalışma kapsamında, sağlık kurumlarında çalışan hekim, hemşire ve idari personel gibi sağlık profesyonellerinin yapay zekâ uygulamalarına yönelik bilgi ve görüşleri incelendi. Araştırma sonuçları, yapay zekânın sağlık hizmetlerindeki potansiyelini ortaya koyarken aynı zamanda sağlık profesyonellerinin bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini gösterdi.

Araştırma üniversitesi adayı Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, sağlık kurumlarında yapay zekânın özellikle insan kaynakları, muhasebe-finans, üretim ve pazarlama gibi alanlarda kullanıldığı belirlendi. Araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı, yapay zekâ uygulamaları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi araştırmasının önemli bulguları arasında yapay zeka kullanımının sağlıkta yaygınlaştığı ancak sağlık profesyonellerinin yapay zekaya güvenmesinin zaman alacağı ortaya çıktı. Bununla birlikte yine sağlık profesyonellerinin yapay zeka destekli sistemleri kullanmaları ve yapay zeka okuryazarlık oranının artırılması gerekliliği de çıkan sonuçlar arasında yer aldı.

Sakarya Üniversitesinde yapılan bu araştırma, sağlık sektöründe yapay zekânın önemini bir kez daha ortaya koydu. Yapay zekâ, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak, maliyetleri düşürmek ve daha kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri sunmak gibi birçok avantaj sağlıyor. Bu teknolojinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için sağlık profesyonellerinin de yapay zekâ hakkında daha fazla bilgi sahibi olması gerekiyor.

Araştırma Üniversitesi adayı Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilen ve sağlık sektöründe yapay zekânın geleceği hakkında önemli ipuçları sunan bu araştırma hem sağlık profesyonelleri hem de politika yapıcılar için yol gösterici olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.