Farklılıkları Değil, Benzerlikleri Konuşalım
Farklılıkları Değil, Benzerlikleri Konuşalım
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, TÜBİTAK iş birliğiyle Dünya Engelliler Günü kapsamında “Küçük Farklılıklar, Büyük Benzerlikler” konulu etkinlik düzenledi.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, TÜBİTAK iş birliğiyle Dünya Engelliler Günü kapsamında “Küçük Farklılıklar, Büyük Benzerlikler” konulu etkinlik düzenledi.
TÜBİTAK’ın Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmalarına yönelik, Cumhuriyet’in 100. yılı özel çağrısıyla düzenlenen etkinlikte, sosyal kabul müdahale programının geliştirilmesi, uygulanma sürecinde yaşanan deneyimlerin ve sürecin betimlenmesi, öğrencilerin farkındalık, empati, okuma motivasyonu, sosyal kabul ve sosyal beceriler üzerindeki etkilerinin incelenmesi hedeflendi.
Panel, Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin iş yaşamına dair deneyimlerini paylaşarak, engellilik konusunda farkındalık oluşturmayı ve toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladı. Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Dekanı, çocuk edebiyatı kitapları yazarı Gökçe Göçer, Şimal Gültekin ve Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri katıldı.
Farklılıklarımızı değil, benzerliklerimizi ön plana çıkarmayı hedefledik
Açılış konuşmasında, özel gereksinimli bireylerin eşit koşullarda tam ve etkin bir şekilde hayata katılımlarının gerekli olduğu ve yaşamın her alanında farkındalığı artırma amacıyla tüm bireylerin toplum yaşamına katılmaya hakkı olduğu vurgulandı. Özel gereksinimli öğrencilere yönelik akranları arasında var olan ayrımcı tavırları en aza indirmenin hedeflendiği aktarıldı.
Proje kültürü, eğitim fakültesi için önemli
Proje yürütücüsü ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Sola Özgüç yaptığı konuşmada engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak, engelleri aşmak için farkındalık yaratmak ve engelli haklarını savunmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlandığını belirtti. Projenin, Cumhuriyet’in 100. yılı özel çağrısıyla kabul edilen projelerden biri olduğunu söyleyen Sola Özgüç, Eğitim Fakültesi’ndeki proje kültürünün araştırma üniversitesi olma yolunda önemli katkıları olduğunu ifade etti. Fakültede 4 adet TÜBİTAK Birlik projesi, 6 adet TÜBİTAK 3005 Projesi ve 35 adet 2209 projesinin devam ettiğini belirtti.
Program, Çocuk Edebiyatı ve Özel Eğitim konulu panelde Gökçe Göçer ve Şimal Gültekin’in söyleşisinin ardından hediye takdimi ile son buldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.