Sapanca KYK Kız Yurdunda Kaygı Konulu Söyleşi

Güncel 05.12.2024 - 10:52, Güncelleme: 05.12.2024 - 10:52 2506 kez okundu.
 

Sapanca KYK Kız Yurdunda Kaygı Konulu Söyleşi

Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen “Kaygı ile Mücadele” konulu seminer Sapanca KYK kız yurdunda düzenlendi.

Söyleşiye Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Müjgan Gencer, CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Balkaya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım ve yurtta kalan öğrenciler katıldı. Gerçekleştirilen programda; kendini tanıma, korku ve kaygılarının farkına varma, sınav kaygısı ile baş edebilme, doğru nefes almayı öğrenme, beden gerginliğini ortadan kaldırma başlıklarında öğrencilerin kaygıya neden olan içsel ve çevresel faktörleri, kaygıyı yönetebilme konularına değinildi. Yaşam olaylarımız kaygının temel sebebi olabilir Uzman Psikolog Aysu Erkol, gençlerle gerçekleşen programda ilk olarak kaygı nedir sorusuna cevap verdi: “Kaygı, bedenin ve zihnin, gerçek ya da hayali, tehdit ya da tehlike algısıyla oluşan bir durumudur. Kaygı durumları, korkunun ve endişenin aşırı bir derecesi olarak tanımlanır ve strese verilen ortak tepkilerden biri olarak kabul edilir. Yaşam olaylarımız kaygının temel sebebi olabilirken kaygıyı sürdüren etmen de olabilmektedirler” dedi ve kaygıyla baş etme yönetimlerine değindi. Bedeninizin verdiği tepkileri kontrol edebiliriz Uzman Erkol ”Beni kaygılandıran şey nedir? Hangi durumlarda kaygı belirtilerimi terleme, mide bulantısı, sinirlilik, korku, gerginlik gibi durumlar yaşıyorum? O anda zihnimden neler geçiyor ne düşünüyorum? Gibi sorular sorarak kaygı yaratan durumu belirlemeye, tepkilerinizi fark etmeye çalışabilirsiniz. Sonra da kaygı ile baş etmek için alternatif çözüm yolları kullanabilirsiniz. Bunun için, düzenli olarak uygulayacağınız bilinçli farkındalık teknikleri, nefes egzersizi yoga vb. farkındalığınızı arttırarak kaygı anında zihninizde olup bitenleri daha iyi anlayıp, bedeninizin verdiği tepkileri kontrol edebilirsiniz” dedi. Söyleşiye katılan gençler kaygı ile başa çıkabilmek için uygulayabilecekleri pratik teknikler, kişisel farkındalığı geliştirme yolları, doğru nefes alma,bedeni rahatlatma teknikleri gibi konularında bilgiler aldılar. İnanıyorum ki bu söyleşinin sizlere faydası olmuştur Söyleşiye katılanlar Psikolog Aysu Erkol’a sorularını yönelterek, uzman tarafından cevaplarını aldılar. Gençler Sapanca Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir konuya değindiği için Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’e ve Psikolog Aysu Erkol’a teşekkür ettiler. Program sonunda Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Müjgân Gencer, Psikolog Aysu Erkol’a çiçek takdim etti ve “Bu akşam değinilen konu da geçlerimizde çok kıymetli. İçinde bulunduğunuz sınav kaygısı ve gelecekte sahip olmak istediğiniz meslekler konusunda ya da farklı konularda bir çoğunuzun kaygısı vardı. Vardı diyorum çünkü inanıyorum ki bu akşam bu söyleşinin sizlere faydası olmuştur.”
Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen “Kaygı ile Mücadele” konulu seminer Sapanca KYK kız yurdunda düzenlendi.

Söyleşiye Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Müjgan Gencer, CHP Kadın Kolları Başkanı Filiz Balkaya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen programda; kendini tanıma, korku ve kaygılarının farkına varma, sınav kaygısı ile baş edebilme, doğru nefes almayı öğrenme, beden gerginliğini ortadan kaldırma başlıklarında öğrencilerin kaygıya neden olan içsel ve çevresel faktörleri, kaygıyı yönetebilme konularına değinildi.

Yaşam olaylarımız kaygının temel sebebi olabilir

Uzman Psikolog Aysu Erkol, gençlerle gerçekleşen programda ilk olarak kaygı nedir sorusuna cevap verdi: “Kaygı, bedenin ve zihnin, gerçek ya da hayali, tehdit ya da tehlike algısıyla oluşan bir durumudur. Kaygı durumları, korkunun ve endişenin aşırı bir derecesi olarak tanımlanır ve strese verilen ortak tepkilerden biri olarak kabul edilir. Yaşam olaylarımız kaygının temel sebebi olabilirken kaygıyı sürdüren etmen de olabilmektedirler” dedi ve kaygıyla baş etme yönetimlerine değindi.

Bedeninizin verdiği tepkileri kontrol edebiliriz

Uzman Erkol ”Beni kaygılandıran şey nedir? Hangi durumlarda kaygı belirtilerimi terleme, mide bulantısı, sinirlilik, korku, gerginlik gibi durumlar yaşıyorum? O anda zihnimden neler geçiyor ne düşünüyorum? Gibi sorular sorarak kaygı yaratan durumu belirlemeye, tepkilerinizi fark etmeye çalışabilirsiniz. Sonra da kaygı ile baş etmek için alternatif çözüm yolları kullanabilirsiniz. Bunun için, düzenli olarak uygulayacağınız bilinçli farkındalık teknikleri, nefes egzersizi yoga vb. farkındalığınızı arttırarak kaygı anında zihninizde olup bitenleri daha iyi anlayıp, bedeninizin verdiği tepkileri kontrol edebilirsiniz” dedi. Söyleşiye katılan gençler kaygı ile başa çıkabilmek için uygulayabilecekleri pratik teknikler, kişisel farkındalığı geliştirme yolları, doğru nefes alma,bedeni rahatlatma teknikleri gibi konularında bilgiler aldılar.
İnanıyorum ki bu söyleşinin sizlere faydası olmuştur

Söyleşiye katılanlar Psikolog Aysu Erkol’a sorularını yönelterek, uzman tarafından cevaplarını aldılar. Gençler Sapanca Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir konuya değindiği için Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’e ve Psikolog Aysu Erkol’a teşekkür ettiler. Program sonunda Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Müjgân Gencer, Psikolog Aysu Erkol’a çiçek takdim etti ve “Bu akşam değinilen konu da geçlerimizde çok kıymetli. İçinde bulunduğunuz sınav kaygısı ve gelecekte sahip olmak istediğiniz meslekler konusunda ya da farklı konularda bir çoğunuzun kaygısı vardı. Vardı diyorum çünkü inanıyorum ki bu akşam bu söyleşinin sizlere faydası olmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.