Karasu SAMEK’te 7’den 70’e herkes mesleki beceri kazanıyor
Karasu SAMEK’te 7’den 70’e herkes mesleki beceri kazanıyor
Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e herkes hitap eden SAMEK’lerde vatandaşları çeşitli branşlarda eğitimlerle buluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e herkes hitap eden SAMEK’lerde vatandaşları çeşitli branşlarda eğitimlerle buluşturuyor.
Karasu SAMEK’te, 500’ü aşkın kursiyer hem mesleki beceriler kazanıyor hem de ürettiği eserlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (SAMEK) 16 farklı merkezde sürdürdüğü eğitim serüveni devam ediyor. Gencinden yaşlısına her kesime hitap eden SAMEK, Karasu’da ise 500’ü kursiyere farklı branşlarda eğitim veriyor.
Mesleki beceri kazanıyorlar
Giyim başlangıç, el nakışı, makrome yapımı, dekoratif ahşap süsleme, filografi, diksiyon, bilgisayar işletmenliği ve daha birçok farklı branşta eğitim veren Karasu SAMEK, kursiyerlerin sanatsal ufuklarına ilham oluyor, mesleki beceriler kazandırarak geleceklerine sağlam adımlar atmasını sağlıyor.
“Yeni şeyler öğreniyorum”
Kısa süre önce Sakarya’ya taşınan ve Karasu SAMEK’te bilgisayar eğitimi kursuna katılan 48 yaşındaki Yasemin Pat, “İstanbul’da yaşıyordum ve kısa bir süre önce buraya geldim. Bu merkezi görünce, daha önce bilgisayar kullanmayı bilmediğim için hemen kaydolmaya karar verdim. Evde boş vakit geçirmek yerine, yeni bir şeyler öğrenmek ve kendimi geliştirmek istedim. Ayrıca sosyal bir ortamda bulunmanın bana ilerleyen dönemde büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Kendimi ilerlettikçe, bu eğitimin iş hayatımda da bana katkı sağlayacağını umuyorum. Buradaki ortam gerçekten çok hoş” diye konuştu.
“Benim için burası bir terapi”
62 yaşındaki Güler Koçmar ise bir günlüğüne geldiği SAMEK kapısından üç yıldır ayrılmadığını dile getirerek, SAMEK’in kendisi için bir terapi olduğunu dile getirdi. Koçmar, “Stresimi burada atıyorum. Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Bu kursların bize çok faydalı olduğuna inanıyorum. Sene sonunda ise sergimizde tüm ürünlerimizi sergileyerek, ne kadar ilerlediğimizi göstereceğiz” dedi.
“Detayları ve püf noktaları öğreniyoruz”
Mutfak atölyesi kursiyeri 52 yaşındaki Nursen Dalkılıç, “Burada birçok yeni şey öğrendik. Örneğin, farklı poğaça türleri, pandispanya, salata çeşitleri gibi pek çok farklı tarif. Bu tarifleri evde de uyguluyoruz ancak burada yapmak çok daha farklı. Çünkü her detayı ve püf noktasını ayrıntısına kadar öğreniyoruz” dedi.
“Eski eşyaları boyayarak değerlendiriyorum”
Ahşap boyama atölyesinde kursiyer olan Ayten Karadağ ise, “Evdeki eski eşyalarımı getirip burada boyayarak ve üzerine çizimler yaparak değerlendiriyorum. Emekli ve ev hanımı olan kadınlarımız için bu kursların çok büyük faydası var. Canları sıkılacağına, burada hem yeni şeyler öğrenebilir hem de sosyalleşebilirler. Belediyemize bu imkânı sunduğu için teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.