Sakarya Üniversitesinde TÜBİTAK Başarısı Bir Araya Getirdi

Eğitim 10.04.2025 - 11:30, Güncelleme: 10.04.2025 - 11:31 448 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesinde TÜBİTAK Başarısı Bir Araya Getirdi

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, 2025 yılı TÜBİTAK 1001 ve 3005 programları kapsamında desteklenmeye hak kazanan akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektör yardımcılarının da katıldığı toplantıda, projelerin niteliği, TÜBİTAK desteklerinin bilimsel üretime katkısı ve proje süreçlerinde edinilen deneyimler ele alındı. Rektör Prof. Dr. Hamza Al, konuşmasında akademisyenlerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sakarya Üniversitesi ailesi olarak, projesi kabul edilen tüm akademisyenlerimizle gurur duyuyoruz. Ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sunan bu değerli çalışmalar, üniversitemizin araştırma ve inovasyon vizyonunu güçlendirmektedir. Her bir proje, geleceğe dair umut veriyor ve öğrencilerimize ilham oluyor. Bu başarıların devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Toplantı, akademik iş birliklerini güçlendirmeye yönelik fikir alışverişi ile sona erdi. Desteklenen TÜBİTAK 1001 Projeleri Doç. Dr. Dursun Aksu (Eğitim Fakültesi), “Her Çocuk Şiir Yazabilir: İlkokul Öğrencilerine Yönelik Dijital Şiir Yazma Asistanı” Doç. Dr. Hüseyin Dal (Makine Mühendisliği), “Biyomedikal Amaçlı, Çift Yönlü Piezoelektrik Mikropompa Prototipi Geliştirilmesi” Prof. Dr. Mustafa Bektaş (Eğitim Fakültesi), “Sanal Gerçeklik Mikro-Öğretim Platformu (SAGEMÖP) Geliştirme: Hayat Bilgisi Öğretimi Dersi Örneği” Prof. Dr. Tuğrul Çetinkaya (Mühendislik Fakültesi / SARGEM), “İki Boyutlu Malzemeler Kullanılarak Serigrafik Baskı Yöntemi ile Yazdırılabilir Yüksek Enerji Yoğunluklu Süperkapasitörlerin Geliştirilmesi” TÜBİTAK 3005 Programında Destek Alan Projeler Prof. Dr. Alparslan Okur (Eğitim Fakültesi), “Diasporadaki STK'ların Türkçe Öğretimi, Türk Kültürü ve Değerler Eğitimi Üzerine Faaliyetleri ve Türkiye ile İlişkileri” Doç. Dr. Özlem Balaban (İşletme Fakültesi), “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kariyer Fırsatları: Üniversite Öğrencileri İçin İstihdam ve STK'lar için Kurumsal Gelişim” Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çoşğun Yıldırım (Hukuk Fakültesi), “Finansal Raporlamada Kavramsal Farklılıklar ve Çözüm Önerileri” Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy (İşletme Fakültesi), “İhracat Teşviklerinin Dış Ticaret Girişimciliği Perspektifiyle Revize Edilmesine Yönelik Politika Önerileri”
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, 2025 yılı TÜBİTAK 1001 ve 3005 programları kapsamında desteklenmeye hak kazanan akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektör yardımcılarının da katıldığı toplantıda, projelerin niteliği, TÜBİTAK desteklerinin bilimsel üretime katkısı ve proje süreçlerinde edinilen deneyimler ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, konuşmasında akademisyenlerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Sakarya Üniversitesi ailesi olarak, projesi kabul edilen tüm akademisyenlerimizle gurur duyuyoruz. Ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sunan bu değerli çalışmalar, üniversitemizin araştırma ve inovasyon vizyonunu güçlendirmektedir. Her bir proje, geleceğe dair umut veriyor ve öğrencilerimize ilham oluyor. Bu başarıların devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı, akademik iş birliklerini güçlendirmeye yönelik fikir alışverişi ile sona erdi.

Desteklenen TÜBİTAK 1001 Projeleri

  • Doç. Dr. Dursun Aksu (Eğitim Fakültesi), “Her Çocuk Şiir Yazabilir: İlkokul Öğrencilerine Yönelik Dijital Şiir Yazma Asistanı”
  • Doç. Dr. Hüseyin Dal (Makine Mühendisliği), “Biyomedikal Amaçlı, Çift Yönlü Piezoelektrik Mikropompa Prototipi Geliştirilmesi”
  • Prof. Dr. Mustafa Bektaş (Eğitim Fakültesi), “Sanal Gerçeklik Mikro-Öğretim Platformu (SAGEMÖP) Geliştirme: Hayat Bilgisi Öğretimi Dersi Örneği”
  • Prof. Dr. Tuğrul Çetinkaya (Mühendislik Fakültesi / SARGEM), “İki Boyutlu Malzemeler Kullanılarak Serigrafik Baskı Yöntemi ile Yazdırılabilir Yüksek Enerji Yoğunluklu Süperkapasitörlerin Geliştirilmesi”

TÜBİTAK 3005 Programında Destek Alan Projeler

  • Prof. Dr. Alparslan Okur (Eğitim Fakültesi), “Diasporadaki STK'ların Türkçe Öğretimi, Türk Kültürü ve Değerler Eğitimi Üzerine Faaliyetleri ve Türkiye ile İlişkileri”
  • Doç. Dr. Özlem Balaban (İşletme Fakültesi), “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kariyer Fırsatları: Üniversite Öğrencileri İçin İstihdam ve STK'lar için Kurumsal Gelişim”
  • Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çoşğun Yıldırım (Hukuk Fakültesi), “Finansal Raporlamada Kavramsal Farklılıklar ve Çözüm Önerileri”
  • Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy (İşletme Fakültesi), “İhracat Teşviklerinin Dış Ticaret Girişimciliği Perspektifiyle Revize Edilmesine Yönelik Politika Önerileri”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember