Büyükşehir şehrin dört bir yanında haşereyle mücadele mesaisine başladı

Güncel 25.04.2025 - 11:44, Güncelleme: 25.04.2025 - 16:45 710 kez okundu.
 

Büyükşehir şehrin dört bir yanında haşereyle mücadele mesaisine başladı

Büyükşehir Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan haşere, sinek ve zararlı vektörlerle olan mücadeleyi kaynağında yok etme hedefiyle şehrin her noktasında hummalı bir mesai harcıyor.

9 ekip, 23 personel ve 10 araçla yürütülen ilaçlama çalışmaları yıl boyunca devam edecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi sıcakların artmasıyla birlikte oluşan haşere, sinek ve zararlı vektörlerle mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde başladı. 16 ilçede haşere ve istilacı türlerle mücadele Çevreye ve ürünlere zarar veren mikroorganizmalara, vektörlere, haşereye ve istilacı türlere karşı yürütülen ilaçlama çalışmaları, 16 ilçenin tamamında devam ediyor. Yıl boyunca devam edecek olan çalışmalarda 10 araç ve 23 kişiden oluşan ekip görev yapıyor. Biyolojik ve kimyasal yöntemler Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Hizmet kapsamında; sivrisineklere karşı larva mücadelesi, sivrisinek ve karasineklere karşı uçkun mücadelesi, kışlak mücadelesi ile kemirgen mücadelesi yapılmaktadır. Vektörlerin üreme alanları, biyolojileri, ekolojileri ve tüm iklimsel veriler değerlendirilerek; biyolojik ve kimyasal yöntemler uygulanarak zararlı popülasyonun yok edilmesi veya asgari düzeye indirilmesi sağlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Her alanda mücadele Açıklamada mücadelenin her alanda devam ettiği vurgulanarak, “Tüm kirli sularda larva mücadelesi; dere yatakları, açık/kapalı kanallar, su birikintileri, bataklık alanlar, göletler, şehir genelindeki dekoratif şelaleler, süs havuzları, fosseptikler, boş inşaat temelleri, bina bodrumları, yağmur suyu kolektörleri ve rögarlar dahil olmak üzere bütün üreme alanlarının kontrolünü yaparak ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Karasineklerle mücadelede; çöp konteynerleri, gübrelikler, ahırlar, pazaryerleri, hayvan pazarları vb. yerler ilaçlanmaktadır” denildi. Dijital takip Vektörle mücadelede takip sistemlerinin kullanıldığı belirten açıklamada, “İlaçlama çalışmalarının bittiği noktalar Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) ile elektronik ortamda işaretlenip, vektörlerin yeniden kuluçkalama zamanında tekrardan müdahale edilip sorun kaynağında yok ediliyor. Sistem ile vektörle etkin biçimde mücadele sürdürülüp vektörlerin oluşumu engelleniyor” sözlerine yer verildi.
Büyükşehir Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan haşere, sinek ve zararlı vektörlerle olan mücadeleyi kaynağında yok etme hedefiyle şehrin her noktasında hummalı bir mesai harcıyor.

9 ekip, 23 personel ve 10 araçla yürütülen ilaçlama çalışmaları yıl boyunca devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sıcakların artmasıyla birlikte oluşan haşere, sinek ve zararlı vektörlerle mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde başladı.

16 ilçede haşere ve istilacı türlerle mücadele

Çevreye ve ürünlere zarar veren mikroorganizmalara, vektörlere, haşereye ve istilacı türlere karşı yürütülen ilaçlama çalışmaları, 16 ilçenin tamamında devam ediyor.

Yıl boyunca devam edecek olan çalışmalarda 10 araç ve 23 kişiden oluşan ekip görev yapıyor.

Biyolojik ve kimyasal yöntemler

Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Hizmet kapsamında; sivrisineklere karşı larva mücadelesi, sivrisinek ve karasineklere karşı uçkun mücadelesi, kışlak mücadelesi ile kemirgen mücadelesi yapılmaktadır. Vektörlerin üreme alanları, biyolojileri, ekolojileri ve tüm iklimsel veriler değerlendirilerek; biyolojik ve kimyasal yöntemler uygulanarak zararlı popülasyonun yok edilmesi veya asgari düzeye indirilmesi sağlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Her alanda mücadele

Açıklamada mücadelenin her alanda devam ettiği vurgulanarak, “Tüm kirli sularda larva mücadelesi; dere yatakları, açık/kapalı kanallar, su birikintileri, bataklık alanlar, göletler, şehir genelindeki dekoratif şelaleler, süs havuzları, fosseptikler, boş inşaat temelleri, bina bodrumları, yağmur suyu kolektörleri ve rögarlar dahil olmak üzere bütün üreme alanlarının kontrolünü yaparak ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Karasineklerle mücadelede; çöp konteynerleri, gübrelikler, ahırlar, pazaryerleri, hayvan pazarları vb. yerler ilaçlanmaktadır” denildi.

Dijital takip

Vektörle mücadelede takip sistemlerinin kullanıldığı belirten açıklamada, “İlaçlama çalışmalarının bittiği noktalar Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) ile elektronik ortamda işaretlenip, vektörlerin yeniden kuluçkalama zamanında tekrardan müdahale edilip sorun kaynağında yok ediliyor. Sistem ile vektörle etkin biçimde mücadele sürdürülüp vektörlerin oluşumu engelleniyor” sözlerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember