SAMEK’lerde özgün ürünler üretiyorlar: “Kendi emeğimle ev ekonomisine katkı sağlıyorum”

Güncel 18.05.2025 - 23:11, Güncelleme: 18.05.2025 - 23:11 1588 kez okundu.
 

SAMEK’lerde özgün ürünler üretiyorlar: “Kendi emeğimle ev ekonomisine katkı sağlıyorum”

Büyükşehir SAMEK kurslarıyla tüketim alışkanlıkları yerini üretime bırakıyor.

Arifiye SAMEK’in giyim, nakış, giyim tekâmül, epoksi ve çini atölyesi kursiyerleri ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyorlar. Kursiyerler gündelik yaşamda kullanılan birçok kıyafetin yanı sıra çocukları için çeyiz ürünlerini dahi kendi elleriyle üretiyorlar, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin meslek edinebileceği, yeteneklerini keşfedebileceği Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) sayesinde birçok insan tüketim alışkanlıklarını bir kenara bırakarak kendi özgün ürünlerini üretiyor. Gündelik yaşamda kullanıyorlar Arifiye SAMEK’te giyim, nakış, giyim tekâmül, epoksi ve çini gibi atölyelerde kursiyerler ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyor. Anne sevgisiyle kızıma çeyiz yaptım Nakış kursunda eğitim alan 48 yaşındaki ev hanımı Sündüz Ulusoy, “Evde boş boş oturmak yerine zamanımı SAMEK’te değerlendirmek istedim. El nakışı kursuna katıldım. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum.  Dışarıdan çeyiz almak yerine kızıma kendi ellerimle runner takımı, masa örtüsü yaptım. Anne sevgisi ve emeğiyle ilmek ilmek dokudum. Tüm ev hanımlarının SAMEK’e katılmalarını gönülden isterim” diye konuştu. Emeklilikte yeni bir nefes Çini atölyesinde eğitim alan 67 yaşındaki Cemal Yonar ise, “Emekli öğretmenim. 45 yıllık çalışma hayatımın ardından kendime yeni hobiler bulmak için buraya geldim. Arifiye’de çinicilik kursunu görünce hemen başvurdum. SAMEK’in başka kurslarına da katılıyorum. Haftanın üç gününü tamamen bu kurslara ayırıyorum. Buraya geldiğimde hiçbir bilgim yoktu ama zamanla kendimi geliştirdim. Bu kurslar çok faydalı. Sadece bir hobi edinmekle kalmıyor, yeni bir çevre edinip sosyalleşme imkânı da buluyorsunuz. Özellikle emekliler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi. Kendi emeğimle ev ekonomisine katkı sağlıyorum Giyim tekâmül kursunda eğitim alan 50 yaşındaki ev hanımı Elif Yavuz, “Bu yıl oğlumu evlendiriyorum. Düğünde ve kına gecesinde giyeceğim kıyafetlerimi burada kendim diktim. Üzerimdeki pardösüyü bile kursumuzda hazırladım. Çocuklarımın eşofmanları dahil pek çok kıyafeti kendim yapıyorum.  Evde zaman geçirmek yerine burada üretmek insanı hem ruhen hem bedenen yeniliyor. SAMEK’in sağladığı bu imkânlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir SAMEK kurslarıyla tüketim alışkanlıkları yerini üretime bırakıyor.

Arifiye SAMEK’in giyim, nakış, giyim tekâmül, epoksi ve çini atölyesi kursiyerleri ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyorlar. Kursiyerler gündelik yaşamda kullanılan birçok kıyafetin yanı sıra çocukları için çeyiz ürünlerini dahi kendi elleriyle üretiyorlar, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin meslek edinebileceği, yeteneklerini keşfedebileceği Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) sayesinde birçok insan tüketim alışkanlıklarını bir kenara bırakarak kendi özgün ürünlerini üretiyor.

Gündelik yaşamda kullanıyorlar

Arifiye SAMEK’te giyim, nakış, giyim tekâmül, epoksi ve çini gibi atölyelerde kursiyerler ürettikleri özgün eserleri gündelik yaşamlarında kullanıyor.

Anne sevgisiyle kızıma çeyiz yaptım

Nakış kursunda eğitim alan 48 yaşındaki ev hanımı Sündüz Ulusoy, “Evde boş boş oturmak yerine zamanımı SAMEK’te değerlendirmek istedim. El nakışı kursuna katıldım. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum.  Dışarıdan çeyiz almak yerine kızıma kendi ellerimle runner takımı, masa örtüsü yaptım. Anne sevgisi ve emeğiyle ilmek ilmek dokudum. Tüm ev hanımlarının SAMEK’e katılmalarını gönülden isterim” diye konuştu.

Emeklilikte yeni bir nefes

Çini atölyesinde eğitim alan 67 yaşındaki Cemal Yonar ise, “Emekli öğretmenim. 45 yıllık çalışma hayatımın ardından kendime yeni hobiler bulmak için buraya geldim. Arifiye’de çinicilik kursunu görünce hemen başvurdum. SAMEK’in başka kurslarına da katılıyorum. Haftanın üç gününü tamamen bu kurslara ayırıyorum. Buraya geldiğimde hiçbir bilgim yoktu ama zamanla kendimi geliştirdim. Bu kurslar çok faydalı. Sadece bir hobi edinmekle kalmıyor, yeni bir çevre edinip sosyalleşme imkânı da buluyorsunuz. Özellikle emekliler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kendi emeğimle ev ekonomisine katkı sağlıyorum

Giyim tekâmül kursunda eğitim alan 50 yaşındaki ev hanımı Elif Yavuz, “Bu yıl oğlumu evlendiriyorum. Düğünde ve kına gecesinde giyeceğim kıyafetlerimi burada kendim diktim. Üzerimdeki pardösüyü bile kursumuzda hazırladım. Çocuklarımın eşofmanları dahil pek çok kıyafeti kendim yapıyorum.  Evde zaman geçirmek yerine burada üretmek insanı hem ruhen hem bedenen yeniliyor. SAMEK’in sağladığı bu imkânlar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember