İstanbul Üniversitesi ile Proje Konuşuldu

Eğitim 11.07.2024 - 17:54, Güncelleme: 11.07.2024 - 19:44 1482+ kez okundu.
 

İstanbul Üniversitesi ile Proje Konuşuldu

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler ile bilimsel ve akademik işbirliklerini arttırmaya yönelik etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi araştırmacıları, bilimsel ve akademik çalışmaları teşvik etmek ve ortak bir proje fikrini oluşturmak amacı ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerle bir araya geldi. SAÜ Personel Lokalinde düzenlenen etkinlikte SAÜ ve İstanbul Üniversitesi arasındaki işbirlikler ele alınarak yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinliğin açılış konuşmasında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sakarya Üniversitesi olarak ihtiyaç duyulan işbirliği projelerine gereken desteği vereceklerini söyledi. Dış kaynaklı projeler konusuna dikkat çeken Rektör Al, “Üniversite olarak dış kaynaklı projelere katılımın arttırılması konusunda da çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Disiplinlerarası çalışmaların da ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların, bilimsel etkisinin daha da yüksek olduğunu araştırmacılarımızın göz önünde bulundurmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Karşılıklı olarak ihtiyaç duyulan destek ve disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Çelebi, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sevim Budak, Doç. Dr. Cemal Salman, Doç. Dr. Ceren Ark Yıldırım, Doç. Dr. Mustafa Kahveci, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Dede, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özde Ateşok ve Dr. Ali Murtaza Çaycı katıldı ve çok sayıda araştırmacı katılım gösterdi.
Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler ile bilimsel ve akademik işbirliklerini arttırmaya yönelik etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi araştırmacıları, bilimsel ve akademik çalışmaları teşvik etmek ve ortak bir proje fikrini oluşturmak amacı ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan akademisyenlerle bir araya geldi. SAÜ Personel Lokalinde düzenlenen etkinlikte SAÜ ve İstanbul Üniversitesi arasındaki işbirlikler ele alınarak yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

DSC_5114 (Large).JPG görüntüleniyor

Etkinliğin açılış konuşmasında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sakarya Üniversitesi olarak ihtiyaç duyulan işbirliği projelerine gereken desteği vereceklerini söyledi. Dış kaynaklı projeler konusuna dikkat çeken Rektör Al, “Üniversite olarak dış kaynaklı projelere katılımın arttırılması konusunda da çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Disiplinlerarası çalışmaların da ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların, bilimsel etkisinin daha da yüksek olduğunu araştırmacılarımızın göz önünde bulundurmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

DSC_5145 (Large).JPG görüntüleniyor

Karşılıklı olarak ihtiyaç duyulan destek ve disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliğe, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Çelebi, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sevim Budak, Doç. Dr. Cemal Salman, Doç. Dr. Ceren Ark Yıldırım, Doç. Dr. Mustafa Kahveci, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Dede, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özde Ateşok ve Dr. Ali Murtaza Çaycı katıldı ve çok sayıda araştırmacı katılım gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.