Minik itfaiyecilerin ateşle mücadelesi:

Güncel 27.09.2024 - 13:04, Güncelleme: 27.09.2024 - 13:04 162 kez okundu.
 

Minik itfaiyecilerin ateşle mücadelesi:

Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası’nda ağırladığı 55 minik kahraman, kurulan yangın söndürme ve arama kurtarma parkurlarında yaptıkları müdahalelerle nefes kesti, tebessüm ettiren bir manzara ortaya çıktı.

Şehirde hayatları kurtaran, ateşle mücadele eden günün kahramanları minikler oldu. Renkli tatbikat, acil müdahale konusunda çocuklara önemli bir bilinç kazandırdı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplumu bilinçlendirmek için hayata geçirdiği etkinlikler arasına çok önemli bir örneği 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası’nda ekledi. Nefes kesen tatbikat İtfaiye Dairesi Başkanlığı “İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri” başlığı altında çok sayıda miniği İtfaiye Merkez Grup Amirliği’nde nefesleri kesen bir tatbikatta misafir etti.   Şehrin en büyük itfaiye grubunda, tüm araçlar ve teknik ekipmanlar hazır edildi ve nöbet tutan itfaiye erleri alanda çocuklar için büyük bir tatbikat alanı oluşturdu.  Arama kurtarma faaliyetleri için alana halatlar çekildi, müdahale için tankerler hazırlandı ve meydana maketten hazırlanan yangın alanları yerleştirildi. Aksiyon dolu uygulamalar Yeterlilik ve dayanıklılık testine giren minikler, yangın evine suyla müdahale, yatay ve dikey ip hattında aksiyon gibi uygulamalar gerçekleştirdi. İtfaiye personeli, Atatürk İlkokulu’ndan gelen 35 öğrenci ve özel bir okuldan gelen 20 öğrenciye uygulama yangın söndürme eğitimi verdi. Milyonlarca insanın can güvenliğini koruyan itfaiyecilik mesleğine karşı sempatiyi artıran Büyükşehir’in nefes kesen tatbikatında ortaya renkli görüntüler çıktı. İtfaiye erleri, yangın durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi, 112’ye ihbarın önemini anlattı ve hayat kurtaran operasyonların teknik detaylarına dair anlatımlar gerçekleştirdi. “Geleceğin itfaiyecileri hepimizin hayat teminatı…” İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet, “Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi olarak 25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle misafirlerimizi ağırlıyoruz. Minik itfaiyeciler kurulan tatbikat alanında hünerlerini sergiledi. İtfaiye parkurunda yapılan kıyasıya yarış, mesleki açıdan geleceğe olan inancımızı ve umudumuzu yeşertti. Geleceğin itfaiyecileri, hepimizin hayat teminatı olacak” denildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Vedat Selamet, tatbikat sonunda öğrencilere hediyeler verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası’nda ağırladığı 55 minik kahraman, kurulan yangın söndürme ve arama kurtarma parkurlarında yaptıkları müdahalelerle nefes kesti, tebessüm ettiren bir manzara ortaya çıktı.

Şehirde hayatları kurtaran, ateşle mücadele eden günün kahramanları minikler oldu. Renkli tatbikat, acil müdahale konusunda çocuklara önemli bir bilinç kazandırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplumu bilinçlendirmek için hayata geçirdiği etkinlikler arasına çok önemli bir örneği 25 Eylül – 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası’nda ekledi.

Nefes kesen tatbikat

İtfaiye Dairesi Başkanlığı “İtfaiyecilik Haftası Etkinlikleri” başlığı altında çok sayıda miniği İtfaiye Merkez Grup Amirliği’nde nefesleri kesen bir tatbikatta misafir etti.  

Şehrin en büyük itfaiye grubunda, tüm araçlar ve teknik ekipmanlar hazır edildi ve nöbet tutan itfaiye erleri alanda çocuklar için büyük bir tatbikat alanı oluşturdu.  Arama kurtarma faaliyetleri için alana halatlar çekildi, müdahale için tankerler hazırlandı ve meydana maketten hazırlanan yangın alanları yerleştirildi.

Aksiyon dolu uygulamalar

Yeterlilik ve dayanıklılık testine giren minikler, yangın evine suyla müdahale, yatay ve dikey ip hattında aksiyon gibi uygulamalar gerçekleştirdi. İtfaiye personeli, Atatürk İlkokulu’ndan gelen 35 öğrenci ve özel bir okuldan gelen 20 öğrenciye uygulama yangın söndürme eğitimi verdi.

Milyonlarca insanın can güvenliğini koruyan itfaiyecilik mesleğine karşı sempatiyi artıran Büyükşehir’in nefes kesen tatbikatında ortaya renkli görüntüler çıktı.

İtfaiye erleri, yangın durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi, 112’ye ihbarın önemini anlattı ve hayat kurtaran operasyonların teknik detaylarına dair anlatımlar gerçekleştirdi.

“Geleceğin itfaiyecileri hepimizin hayat teminatı…”

İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet, “ Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi olarak 25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye Haftası sebebiyle misafirlerimizi ağırlıyoruz. Minik itfaiyeciler kurulan tatbikat alanında hünerlerini sergiledi. İtfaiye parkurunda yapılan kıyasıya yarış, mesleki açıdan geleceğe olan inancımızı ve umudumuzu yeşertti. Geleceğin itfaiyecileri, hepimizin hayat teminatı olacak” denildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Vedat Selamet, tatbikat sonunda öğrencilere hediyeler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.