Sakarya Üniversitesinde Uluslararası Projeler Artacak

Eğitim 15.01.2025 - 13:53, Güncelleme: 15.01.2025 - 13:53 264 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesinde Uluslararası Projeler Artacak

Sakarya Üniversitesi 2023-2024 yıllarında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarını değerlendiren ve 2025 yılı hedeflerini konu alan bir toplantı düzenledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın katıldığı toplantıda Araştırma Dekanlığı, Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlükleri sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıda, 2025 yılının uluslararasılaşma yılı olduğunun vurgusu yapılarak bilimsel araştırmaların desteklenmesi, uluslararası iş birliklerinin artırılması ve akademik üretkenliğin yükseltilmesi konuşuldu. Ulusal ve uluslararası alanda daha çok patent 2023-2024 yılına dair yapılan değerlendirmede, her bir koordinatörlük kendi alanındaki çalışmaları detaylı şekilde sundu. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Sakarya Üniversitesinin uluslararası alanda daha fazla dergide yer alması için yürütülen projeler ve akademik yayın stratejileri hakkında bilgi verdi. 2025 hedefleri arasında ise üniversitenin etki faktörü yüksek, daha fazla dergide yayın yapması ve global araştırma ağlarına entegre olması yer aldı. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2023-2024 yıllarında tamamlanan projeleri ve elde edilen başarıları aktardı. 2025 hedefleri doğrultusunda, araştırma projelerinin finansmanını artırmak için yeni kaynak arayışlarına girileceği, ulusal ve uluslararası proje ağlarının daha da genişletileceği belirtildi. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü, üniversitenin patent, faydalı model ve tescilli projeler konusundaki ilerlemelerini sundu. 2025’te, Sakarya Üniversitesinin yerli ve uluslararası piyasada daha fazla patent ve fikri mülkiyet hakkına sahip olması için çeşitli çalışmalar yürütülecek. Bu alanda yapılan iş birliklerinin artırılması ve ticarileşme süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor. “Tüm dinamikleri harekete geçirdik” Rektör Prof. Dr. Hamza Al, toplantıda yaptığı konuşmada, bilimsel alandaki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm koordinatörlükleri yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Prof. Dr. Al, üniversitenin bu alandaki vizyonunu gerçekleştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Uluslararasılaşma, Sakarya Üniversitesinin 2025 yılı hedefleri arasında çok önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda uluslararası iş birliklerini artırmak ve üniversitemizi daha görünür kılmak için tüm dinamiklerimizi harekete geçirdik. Amacımız, dünya çapında daha fazla projeye imza atmak ve araştırmalarımızı global düzeyde tanınır hale getirmek. Üniversite olarak, uluslararası ağlara entegre olmak ve küresel araştırma topluluklarının bir parçası haline gelmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi, bir araştırma üniversitesi olarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde örnek teşkil edecek projelere liderlik edecektir. Bu hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarımızla uyum içinde ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, 2025 hedeflerine ulaşabilmek için koordinatörlüklerin katkılarının çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Al, üniversitenin daha güçlü bir araştırma üniversitesi olma yolundaki kararlılığını yineledi.
Sakarya Üniversitesi 2023-2024 yıllarında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarını değerlendiren ve 2025 yılı hedeflerini konu alan bir toplantı düzenledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın katıldığı toplantıda Araştırma Dekanlığı, Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlükleri sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda, 2025 yılının uluslararasılaşma yılı olduğunun vurgusu yapılarak bilimsel araştırmaların desteklenmesi, uluslararası iş birliklerinin artırılması ve akademik üretkenliğin yükseltilmesi konuşuldu.

Ulusal ve uluslararası alanda daha çok patent

2023-2024 yılına dair yapılan değerlendirmede, her bir koordinatörlük kendi alanındaki çalışmaları detaylı şekilde sundu. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Sakarya Üniversitesinin uluslararası alanda daha fazla dergide yer alması için yürütülen projeler ve akademik yayın stratejileri hakkında bilgi verdi. 2025 hedefleri arasında ise üniversitenin etki faktörü yüksek, daha fazla dergide yayın yapması ve global araştırma ağlarına entegre olması yer aldı.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2023-2024 yıllarında tamamlanan projeleri ve elde edilen başarıları aktardı. 2025 hedefleri doğrultusunda, araştırma projelerinin finansmanını artırmak için yeni kaynak arayışlarına girileceği, ulusal ve uluslararası proje ağlarının daha da genişletileceği belirtildi.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü, üniversitenin patent, faydalı model ve tescilli projeler konusundaki ilerlemelerini sundu. 2025’te, Sakarya Üniversitesinin yerli ve uluslararası piyasada daha fazla patent ve fikri mülkiyet hakkına sahip olması için çeşitli çalışmalar yürütülecek. Bu alanda yapılan iş birliklerinin artırılması ve ticarileşme süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

“Tüm dinamikleri harekete geçirdik”

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, toplantıda yaptığı konuşmada, bilimsel alandaki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm koordinatörlükleri yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Prof. Dr. Al, üniversitenin bu alandaki vizyonunu gerçekleştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Uluslararasılaşma, Sakarya Üniversitesinin 2025 yılı hedefleri arasında çok önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda uluslararası iş birliklerini artırmak ve üniversitemizi daha görünür kılmak için tüm dinamiklerimizi harekete geçirdik. Amacımız, dünya çapında daha fazla projeye imza atmak ve araştırmalarımızı global düzeyde tanınır hale getirmek. Üniversite olarak, uluslararası ağlara entegre olmak ve küresel araştırma topluluklarının bir parçası haline gelmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi, bir araştırma üniversitesi olarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde örnek teşkil edecek projelere liderlik edecektir. Bu hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarımızla uyum içinde ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca, 2025 hedeflerine ulaşabilmek için koordinatörlüklerin katkılarının çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Al, üniversitenin daha güçlü bir araştırma üniversitesi olma yolundaki kararlılığını yineledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.