SASKİ o bölgede milyonlarca metreküp atık suyu katma değere dönüştürecek: Projenin yüzde 75'i tamam

Güncel 02.09.2024 - 17:05, Güncelleme: 02.09.2024 - 17:05 1378 kez okundu.
 

SASKİ o bölgede milyonlarca metreküp atık suyu katma değere dönüştürecek: Projenin yüzde 75'i tamam

SASKİ, Kazımpaşa Mahallesi’nde yaptığı dev yatırımla çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak.

17 bin 500 metrelik atık su hattı projesi, bölgenin alt yapı geleceğini ise garanti altına alacak. Altyapı modernizasyonu ve çevreci yönüyle önemli bir adım olarak görülen projenin %75’i tamamlandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), çevreci belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğü çalışmalarına Kazımpaşa Mahallesinde bir örnek daha ekliyor. Alt yapı için ciddi önem taşıyor Uzun yıllar sorunsuz altyapı hizmeti için imalatlarına başlanan 17 bin 500 metrelik “atık su hattı” projesi, bölgenin çevresi ve alt yapı geleceği için ciddi önem taşıyor. SASKİ, bu projeyle birlikte bölgede atık suyun çevreye zararını minimum seviyeye indirerek doğayı korurken güçlü bir atık su hattı hizmete alarak Sakarya’nın en yüksek nüfuslu kırsal mahallelerinden olan Kazımpaşa’nın alt yapısına güç katacak. Terfi istasyonu tamamlandı Atık su hattının yapımında %75’lik seviyenin geride kaldığı açıklanırken, 13 bin 250 metrelik kanalizasyon hattın tamamlanmasından sonra bölgedeki atık suların güvenli bir şekilde depolanacağı Ana Toplayıcı Paket Terfi İstasyonu'nun montajı da tamamlandı. Projenin en kritik aşamalarından biri olan terfi istasyonu, SASKİ ekiplerinin özverili çalışmasıyla yerleştirildi ve deponun montajı da aynı gün bitirildi. Bu adımla birlikte projede sona doğru gelinmiş oldu. Atık su arıtılarak kullanılacak Bu istasyon, Kazımpaşa Mahallesi’nde biriken atık suları depolayacak ve sular Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Böylece, atık suyun doğrudan doğaya karışması engellenecek ve endüstriyel, tarımsal, sanayi alanlarında kullanılmak üzere geri dönüştürülecek. Çevreyi koruma kararlılığı SASKİ, ürettiği projelerle çevreyi koruma konusundaki iddiasını gösteriyor ve Sakarya’daki yaşam kalitesini artırmaya yönelik çabasını ön plana çıkarıyor. “Sular geri dönüşümle şehre kazandırılacak” SASKİ’den yapılan açıklamada, “Ekiplerimizin yoğun mesai harcadığı çevreci projemiz tamamlandığında, Serdivan ilçemizin Kazımpaşa Mahallesi’nde atık su yönetimi modern standartlara kavuşturulmuş olacak. Böylelikle bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına önemli bir katkı sağlamış olacağız. Geri dönüştürülen atık sular kentsel, endüstriyel, tarımsal ve sanayi alanının kullanımına sunulacak. Bu sayede ciddi oranda su tasarrufunda bulunmuş olacağız” denildi.
SASKİ, Kazımpaşa Mahallesi’nde yaptığı dev yatırımla çevrenin korunmasına büyük katkı sağlayacak.

17 bin 500 metrelik atık su hattı projesi, bölgenin alt yapı geleceğini ise garanti altına alacak. Altyapı modernizasyonu ve çevreci yönüyle önemli bir adım olarak görülen projenin %75’i tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), çevreci belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğü çalışmalarına Kazımpaşa Mahallesinde bir örnek daha ekliyor.

Alt yapı için ciddi önem taşıyor

Uzun yıllar sorunsuz altyapı hizmeti için imalatlarına başlanan 17 bin 500 metrelik “atık su hattı” projesi, bölgenin çevresi ve alt yapı geleceği için ciddi önem taşıyor.

SASKİ, bu projeyle birlikte bölgede atık suyun çevreye zararını minimum seviyeye indirerek doğayı korurken güçlü bir atık su hattı hizmete alarak Sakarya’nın en yüksek nüfuslu kırsal mahallelerinden olan Kazımpaşa’nın alt yapısına güç katacak.

Terfi istasyonu tamamlandı

Atık su hattının yapımında %75’lik seviyenin geride kaldığı açıklanırken, 13 bin 250 metrelik kanalizasyon hattın tamamlanmasından sonra bölgedeki atık suların güvenli bir şekilde depolanacağı Ana Toplayıcı Paket Terfi İstasyonu'nun montajı da tamamlandı.

Projenin en kritik aşamalarından biri olan terfi istasyonu, SASKİ ekiplerinin özverili çalışmasıyla yerleştirildi ve deponun montajı da aynı gün bitirildi. Bu adımla birlikte projede sona doğru gelinmiş oldu.

Atık su arıtılarak kullanılacak

Bu istasyon, Kazımpaşa Mahallesi’nde biriken atık suları depolayacak ve sular Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Böylece, atık suyun doğrudan doğaya karışması engellenecek ve endüstriyel, tarımsal, sanayi alanlarında kullanılmak üzere geri dönüştürülecek.

Çevreyi koruma kararlılığı

SASKİ, ürettiği projelerle çevreyi koruma konusundaki iddiasını gösteriyor ve Sakarya’daki yaşam kalitesini artırmaya yönelik çabasını ön plana çıkarıyor.

“Sular geri dönüşümle şehre kazandırılacak”

SASKİ’den yapılan açıklamada, “Ekiplerimizin yoğun mesai harcadığı çevreci projemiz tamamlandığında, Serdivan ilçemizin Kazımpaşa Mahallesi’nde atık su yönetimi modern standartlara kavuşturulmuş olacak. Böylelikle bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına önemli bir katkı sağlamış olacağız. Geri dönüştürülen atık sular kentsel, endüstriyel, tarımsal ve sanayi alanının kullanımına sunulacak. Bu sayede ciddi oranda su tasarrufunda bulunmuş olacağız” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.