SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GAZİLER GÜNÜ İLAN

Tereyağı ve peynirin muhteşem uyumu: Uzayıp giden Bir Karadeniz Mutfağı Klasiği: Muhlama

Güncel 01.07.2024 - 13:45, Güncelleme: 01.07.2024 - 13:47 1302+ kez okundu.
 

Tereyağı ve peynirin muhteşem uyumu: Uzayıp giden Bir Karadeniz Mutfağı Klasiği: Muhlama

Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerinden kuymak, kahvaltıların ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi.

Tereyağı ve peynirin mükemmel uyumuyla damaklarda unutulmaz izler bırakacak ve herkesin bayılacağı türden olan mıhlama, İzmit Ali Kahya Kural Sokakta faaliyet gösteren Usta Eller işletmesinde uzayıp giden muhlama, misafirlerine, eşsiz lezzeti ile damak çatlatan bir yolculuğu çıkarıyor. İşletme sorumlusu Erdoğan Göçmen, Muhlama pek çok kişi tarafından beğenilen ve özellikle Karadeniz kahvaltılarında sofradan eksik edilmeyen bir lezzettir. Kahvaltılarda çok sık tercih edilen ama aynı zamanda öğün olarak da tüketilebilen mıhlama, birçok kişinin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Mıhlama, Samsun’dan Artvin’e yani Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde son derece popüler olan bir yemektir. Gürcistan, Dağıstan ve Kafkasya ‘nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mısır unu, tereyağı ve özellikle Trabzon Kolot peyniri kullanılarak hazırlıyoruz. Karadeniz mutfağı denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden olan muhlama veya kuymak sadece bölge halkının bildiği değil tüm Türkiye’de hatta bazı ülkelerde de nam salmış, oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Kocaeli İzmit İlçesinde faaliyet gösterdiğimiz işletmemizde, Günün her öğününde yenilebilen mıhlama genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen lezzettir dedi. Yöresel Kahvaltıların Vazgeçilmezi Muhlama için Ayfer Çakır şunları söyledi, Karadeniz doğasının bizlere sunmuş olduğu lezzetli ürünlerden yapılan Muhlama Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Ülkemiz genelinde de bilinen bir lezzet olan kuymak birçok insan tarafından kahvaltıların aranan tadı haline gelmiştir.  Karadeniz’in temiz doğasında yetişen hayvanlardan elde edilen peynir ve tereyağı ile hazırlanan muhlamanın yemenin tadını çıkarıyoruz.  Ben özellikle Sakarya’dan İzmit’e gelip bu muhteşem Muhlamanın kahvaltı ile birlikte tadını çıkarıyorum.  "En önemli püf noktası el yapımı tereyağı, peynir ve mısır unu organik kullanıyorlar. Mısır unu su değirmeninde öğütülüyor. Gerisi tamamen el becerisiyle birlikte bizlere sunuluyor" diye konuştu.
Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerinden kuymak, kahvaltıların ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi.

Tereyağı ve peynirin mükemmel uyumuyla damaklarda unutulmaz izler bırakacak ve herkesin bayılacağı türden olan mıhlama, İzmit Ali Kahya Kural Sokakta faaliyet gösteren Usta Eller işletmesinde uzayıp giden muhlama, misafirlerine, eşsiz lezzeti ile damak çatlatan bir yolculuğu çıkarıyor.

İşletme sorumlusu Erdoğan Göçmen, Muhlama pek çok kişi tarafından beğenilen ve özellikle Karadeniz kahvaltılarında sofradan eksik edilmeyen bir lezzettir. Kahvaltılarda çok sık tercih edilen ama aynı zamanda öğün olarak da tüketilebilen mıhlama, birçok kişinin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Mıhlama, Samsun’dan Artvin’e yani Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde son derece popüler olan bir yemektir. Gürcistan, Dağıstan ve Kafkasya ‘nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mısır unu, tereyağı ve özellikle Trabzon Kolot peyniri kullanılarak hazırlıyoruz.

Karadeniz mutfağı denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden olan muhlama veya kuymak sadece bölge halkının bildiği değil tüm Türkiye’de hatta bazı ülkelerde de nam salmış, oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Kocaeli İzmit İlçesinde faaliyet gösterdiğimiz işletmemizde, Günün her öğününde yenilebilen mıhlama genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen lezzettir dedi.
Yöresel Kahvaltıların Vazgeçilmezi

Muhlama için Ayfer Çakır şunları söyledi, Karadeniz doğasının bizlere sunmuş olduğu lezzetli ürünlerden yapılan Muhlama Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Ülkemiz genelinde de bilinen bir lezzet olan kuymak birçok insan tarafından kahvaltıların aranan tadı haline gelmiştir. 
Karadeniz’in temiz doğasında yetişen hayvanlardan elde edilen peynir ve tereyağı ile hazırlanan muhlamanın yemenin tadını çıkarıyoruz. 
Ben özellikle Sakarya’dan İzmit’e gelip bu muhteşem Muhlamanın kahvaltı ile birlikte tadını çıkarıyorum. 
"En önemli püf noktası el yapımı tereyağı, peynir ve mısır unu organik kullanıyorlar. Mısır unu su değirmeninde öğütülüyor. Gerisi tamamen el becerisiyle birlikte bizlere sunuluyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.