Üniversitemiz 11 Dünya Sıralamasının 9’unda Yer Aldı

Eğitim 05.07.2024 - 11:05, Güncelleme: 05.07.2024 - 13:59 1194+ kez okundu.
 

Üniversitemiz 11 Dünya Sıralamasının 9’unda Yer Aldı

2023 yılı URAP verilerine göre üniversitemiz, 11 dünya sıralaması listesinin dokuzunda yer alma başarısı gösterdi.

ODTÜ University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı tarafından yayınlanan “2023 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı rapora göre üniversitemiz; URAP, Webometrics, Center for World University Rankings (CWUR), LEIDEN, Quacquarelli Symonds World University Rankings (QS), Round University Ranking (RUR), SCImago ve Times Higher Education (THE) adlı dünya sıralaması listelerinde yer alma başarısı gösterdi. Rapora göre, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi 11 dünya sıralamasının 11’inde de yer alma başarısı gösterirken; Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İ. D. Bilkent Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi 11 dünya sıralamasından 10’unda yer aldı. Sakarya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile 11 dünya sıralamasından 9’unda yer aldı. Bilimsel ve akademik çalışmalarıyla ‘Araştırma Üniversitesi’ adaylık sürecimizde üniversitemize katkı sağlayan akademisyenlerimize ve araştırmacılarımıza teşekkür ederiz.
2023 yılı URAP verilerine göre üniversitemiz, 11 dünya sıralaması listesinin dokuzunda yer alma başarısı gösterdi.

ODTÜ University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı tarafından yayınlanan “2023 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı rapora göre üniversitemiz; URAP, Webometrics, Center for World University Rankings (CWUR), LEIDEN, Quacquarelli Symonds World University Rankings (QS), Round University Ranking (RUR), SCImago ve Times Higher Education (THE) adlı dünya sıralaması listelerinde yer alma başarısı gösterdi.

Rapora göre, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi 11 dünya sıralamasının 11’inde de yer alma başarısı gösterirken; Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İ. D. Bilkent Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi 11 dünya sıralamasından 10’unda yer aldı.

Sakarya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi ile 11 dünya sıralamasından 9’unda yer aldı.

Bilimsel ve akademik çalışmalarıyla ‘Araştırma Üniversitesi’ adaylık sürecimizde üniversitemize katkı sağlayan akademisyenlerimize ve araştırmacılarımıza teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.