Bakan Yardımcısı Mumcu Serdivan’da Kültür Yatırımlarını İnceledi
Bakan Yardımcısı Mumcu Serdivan’da Kültür Yatırımlarını İnceledi
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, bir dizi ziyaret kapsamında Serdivan’daydı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, bir dizi ziyaret kapsamında Serdivan’daydı.
Program kapsamında Serdivan Belediyesi’ni ziyaret eden Mumcu, ilçede hayata geçirilen projeler ve planlanan yatırımlar hakkında Belediye Başkanı Osman Çelik’ten bilgi aldı.
Serdivan’da Birlikte Kalkınma Vurgusu
Ziyaretlerde Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’ya; TBMM KEFEK Başkanı ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, MHP Serdivan İlçe Başkanı Yaşar Kara, tarihçi Dr. M. Alper Cantimer, AK Parti Serdivan ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. Heyet, Serdivan’da hayata geçirilmesi planlanan projelerin bölgeye sağlayacağı katkılar üzerine istişarelerde bulundu.
Serdivan’a Modern Bir Sahne Kazandırılıyor
Ziyaret sırasında, mevcut belediye hizmet binasında yer alan Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki Konferans Salonu’nun tiyatro salonuna dönüştürülmesi projesi Bakan Yardımcısı Mumcu’ya tanıtıldı. Bu kapsamda yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Serdivan, sanatsal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği modern bir sahneye kavuşacak. Proje sayesinde Devlet Tiyatroları başta olmak üzere, ulusal ve yerel tiyatro gruplarının oyunları nitelikli bir mekânda sanatseverlerle buluşabilecek.
Sakarya’da Tarih Yeniden Canlanıyor
Ziyaret programı kapsamında tarihi Justinianus Köprüsü de incelendi. Roma dönemine ait olan bu eşsiz yapının korunması ve turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Justinianus Köprüsü ve çevresinin ören yeri ilan edilmesi yönündeki planlar ile birlikte, Serdivan ve Sakarya genelinde tarih turizmi açısından yeni bir cazibe merkezi oluşturulması hedefleniyor. Bu adım hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere tarihi dokuyu yerinde deneyimleme imkânı sunacak.
Başkan Osman Çelik: “Serdivan’ı Kültür ve Tarihin Buluşma Noktası Yapacağız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, “İlçemizin kültürel ve sanatsal potansiyelini açığa çıkarmak ve tarihi değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarmak adına önemli adımlar atıyoruz. Bakanlığımızla iş birliği içinde bu projeleri hayata geçirmek, Serdivan’ı kültür ve tarihin buluşma noktası haline getirecek.” dedi.
Başkan Çelik ayrıca, ilçeye gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’ya teşekkür ederek, “Sayın Bakan Yardımcımıza hem nazik ziyaretleri hem de Serdivan’ın geleceğine katkı sunacak projelere verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.