ARİFİYE BELEDİYESİ Regaib Kandili İlan

İşletme Fakültesinden TÜBİTAK-3005 Projesi

Sağlık 30.12.2024 - 21:01, Güncelleme: 30.12.2024 - 21:01 2993 kez okundu.
 

İşletme Fakültesinden TÜBİTAK-3005 Projesi

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğa Ekrem Doğancı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Adalet Bağlamında Cinsiyet Temelli Psikolojik Şiddet Algısı Üzerine Avukatların Hukuk Uygulamalarına İlişkin Rehber Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK-3005 projesi, desteklenmeye hak kazandı.

Proje, cinsiyet temelli psikolojik şiddet algısı gibi zor tespit edilen bir alanda hukuki uygulamalarını iyileştirmeye ve aynı zamanda avukatların cinsiyet temelli psikolojik şiddet hakkında farkındalıklarını ortaya çıkarılarak savunma hakkının etkili bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik bir rehber oluşturmayı hedefliyor. 22 ay boyunca sürecek projede, Sakarya Barosu ile iş birliği protokolü imzalandı. Projenin kabul mektubunda özellikle yöntem, disiplinlerarasılık ve yenilikçi yönlerden övgü alan projenin özellikle de “hukuk alanında çok sık kullanılmayan sosyal bilimler yöntemlerinin kullanılacak olması Türkiye açısından sosyolegal çalışmalara katkısı bakımından yenilikçi” ifadesi ile güçlü yanları vurgulandı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğa Ekrem Doğancı’nın yürütücülüğünü yaptığı projenin ekibinde İşletme Fakültesinden Dr. Canan Yılmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Burgazoğlu, Hukuk Fakültesinden Dr. Ümran Karabulut ve Doç. Dr. Harun Yılmaz,  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden ise Dr. Musa Can ve Dr. Hilal Yılmaz  yer alıyor. Proje kapsamında 2 Lisans, 2 Yüksek Lisans ve 1 Doktora olmak üzere toplamda 5 bursiyer desteklenecek.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğa Ekrem Doğancı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Adalet Bağlamında Cinsiyet Temelli Psikolojik Şiddet Algısı Üzerine Avukatların Hukuk Uygulamalarına İlişkin Rehber Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK-3005 projesi, desteklenmeye hak kazandı.

Proje, cinsiyet temelli psikolojik şiddet algısı gibi zor tespit edilen bir alanda hukuki uygulamalarını iyileştirmeye ve aynı zamanda avukatların cinsiyet temelli psikolojik şiddet hakkında farkındalıklarını ortaya çıkarılarak savunma hakkının etkili bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik bir rehber oluşturmayı hedefliyor. 22 ay boyunca sürecek projede, Sakarya Barosu ile iş birliği protokolü imzalandı.

Projenin kabul mektubunda özellikle yöntem, disiplinlerarasılık ve yenilikçi yönlerden övgü alan projenin özellikle de “hukuk alanında çok sık kullanılmayan sosyal bilimler yöntemlerinin kullanılacak olması Türkiye açısından sosyolegal çalışmalara katkısı bakımından yenilikçi” ifadesi ile güçlü yanları vurgulandı.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğa Ekrem Doğancı’nın yürütücülüğünü yaptığı projenin ekibinde İşletme Fakültesinden Dr. Canan Yılmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Burgazoğlu, Hukuk Fakültesinden Dr. Ümran Karabulut ve Doç. Dr. Harun Yılmaz,  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden ise Dr. Musa Can ve Dr. Hilal Yılmaz  yer alıyor. Proje kapsamında 2 Lisans, 2 Yüksek Lisans ve 1 Doktora olmak üzere toplamda 5 bursiyer desteklenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.