Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'nın Beton Dökümü İçin İzin Alınması Kararı İle İlgili Basın Açıklaması

Güncel 26.07.2024 - 11:05, Güncelleme: 26.07.2024 - 11:05 1698+ kez okundu.
 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'nın Beton Dökümü İçin İzin Alınması Kararı İle İlgili Basın Açıklaması

Bazı haber siteleri vasıtasıyla Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden beton dökümü için izin belgesi alınması kararı ile ilgili, müteahhitlerin mağduriyetini ifade eden bir algı oluşturma çabasına üzülerek şahitlik etmekteyiz.

Söylem sahiplerinin, hukuka uygun olan ve Belediye Meclisimizde bütün meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan bu kararı, vatandaşımız gözünde değersizleştirmeye ve kararın geri döndürülmesini sağlamaya yönelik açıklamalarını reddediyoruz. Oy birliğiyle alınan bu karar, usulsüz kaçak yapılaşmayı engellemeye yöneliktir ve rant uğruna vatandaşlarımızın geleceğini yok etmeye niyetli kimler varsa bu kişilere göz açtırmayacak ciddi bir önlemdir. Plansız, denetimsiz yapılaşmanın nasıl bir bela olduğunun en net örneğini çok kısa bir süre önce yaşadığımız depremlerle milletimiz idrak etmiştir. Maalesef görüyoruz ki gereken dersi alamayanlar hâlâ mevcut. İstenilen belge, konuyla ilgili takibin sağlanması açısından önem arz etmektedir ve milyonlarca lira kâr elde edilen bu sektörde istenilen bedel, oldukça cüz’i bir ödemedir. (0-500 m² arası büyüklükteki yapılarda m² başına: 6 TL. , 501-1000 m² arası büyüklükteki yapılarda m²  başına: 5 TL. , 1001 ve üzeri m²  arası büyüklükteki yapılarda m²  başına: 4 TL . , İstinat Duvarı, Havuz, Sığınak vb. yapılar bu ücretlerden muaftır.) Aleyhte yapılan açıklamaları denetimlerimizi engellemeye dönük çabalar olarak görüyoruz. Bu kararın başka illerde de örnekleri vardır. Sakarya’mızda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte İlçe Belediyelerimizin de bu uygulamaya geçmelerini canı gönülden arzu ediyoruz.    
Bazı haber siteleri vasıtasıyla Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden beton dökümü için izin belgesi alınması kararı ile ilgili, müteahhitlerin mağduriyetini ifade eden bir algı oluşturma çabasına üzülerek şahitlik etmekteyiz.

Söylem sahiplerinin, hukuka uygun olan ve Belediye Meclisimizde bütün meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan bu kararı, vatandaşımız gözünde değersizleştirmeye ve kararın geri döndürülmesini sağlamaya yönelik açıklamalarını reddediyoruz.
Oy birliğiyle alınan bu karar, usulsüz kaçak yapılaşmayı engellemeye yöneliktir ve rant uğruna vatandaşlarımızın geleceğini yok etmeye niyetli kimler varsa bu kişilere göz açtırmayacak ciddi bir önlemdir.
Plansız, denetimsiz yapılaşmanın nasıl bir bela olduğunun en net örneğini çok kısa bir süre önce yaşadığımız depremlerle milletimiz idrak etmiştir. Maalesef görüyoruz ki gereken dersi alamayanlar hâlâ mevcut. İstenilen belge, konuyla ilgili takibin sağlanması açısından önem arz etmektedir ve milyonlarca lira kâr elde edilen bu sektörde istenilen bedel, oldukça cüz’i bir ödemedir.
(0-500 m² arası büyüklükteki yapılarda m² başına: 6 TL. , 501-1000 m² arası büyüklükteki yapılarda m²  başına: 5 TL. , 1001 ve üzeri m²  arası büyüklükteki yapılarda m²  başına: 4 TL . , İstinat Duvarı, Havuz, Sığınak vb. yapılar bu ücretlerden muaftır.)
Aleyhte yapılan açıklamaları denetimlerimizi engellemeye dönük çabalar olarak görüyoruz. Bu kararın başka illerde de örnekleri vardır. Sakarya’mızda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte İlçe Belediyelerimizin de bu uygulamaya geçmelerini canı gönülden arzu ediyoruz.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.