Sakarya Üniversitesinde “Bahara Övgü” Dokuma Sergisi

Eğitim 15.05.2025 - 11:33, Güncelleme: 15.05.2025 - 11:37 259 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesinde “Bahara Övgü” Dokuma Sergisi

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Mine Taylan’ın koordinatörlüğünde öğrencilerinin hazırladığı “Bahara Övgü” isimli dokuma sergisi gerçekleştirildi.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, Doç. Mine Taylan’ın rehberliğinde Lif Sanatı I-II ve Dokuma Resim Sanatı I-II derslerinde uyguladıkları dokumalar, 05-09 Mayıs tarihleri arasında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi'nde izleyicilerle buluştu. Sergi açılışına, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halit Yaşar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Yıldız, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Geleneksel Dokuma Tekniklerinin Sergilendiği Eserler Sergide, 36 adet dokumadan oluşan eserler, geleneksel dokuma teknikleriyle uygulanmış özgün tasarımlardan oluştu. Eserlerde geleneksel ve çağdaş unsurlar, kullanılan teknikler ve malzemelerle harmanlanarak sunuldu. Hem doğal hem de sentetik çok çeşitli ipler kullanılarak yapılan eserler, tekstil malzemelerinin sanatsal bir ifade aracı olarak kullanıldığı "Lif Sanatı" örneklerini sergileyen deneysel ve özgün çalışmalardan oluştu.
Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Mine Taylan’ın koordinatörlüğünde öğrencilerinin hazırladığı “Bahara Övgü” isimli dokuma sergisi gerçekleştirildi.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, Doç. Mine Taylan’ın rehberliğinde Lif Sanatı I-II ve Dokuma Resim Sanatı I-II derslerinde uyguladıkları dokumalar, 05-09 Mayıs tarihleri arasında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi'nde izleyicilerle buluştu.

Sergi açılışına, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halit Yaşar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Yıldız, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Geleneksel Dokuma Tekniklerinin Sergilendiği Eserler

Sergide, 36 adet dokumadan oluşan eserler, geleneksel dokuma teknikleriyle uygulanmış özgün tasarımlardan oluştu. Eserlerde geleneksel ve çağdaş unsurlar, kullanılan teknikler ve malzemelerle harmanlanarak sunuldu.

Hem doğal hem de sentetik çok çeşitli ipler kullanılarak yapılan eserler, tekstil malzemelerinin sanatsal bir ifade aracı olarak kullanıldığı "Lif Sanatı" örneklerini sergileyen deneysel ve özgün çalışmalardan oluştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember