Sakarya Üniversitesinde Yapay Zekayı Keşfediyorum” Etkinliği Düzenlendi

Eğitim 13.05.2025 - 15:01, Güncelleme: 13.05.2025 - 15:03 163 kez okundu.
 

Sakarya Üniversitesinde Yapay Zekayı Keşfediyorum” Etkinliği Düzenlendi

Sakarya Üniversitesinde, “Yapay Zekayı Keşfediyorum” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Personel Dairesi Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ile Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Topal kapsamlı bir sunum yaptı. Tüm insanlık için yapay zeka Etkinlikte Doç. Dr. Topal, yapay zekanın tanımı, tarihçesi ve günümüzdeki kullanım alanları üzerine bilgi verdi. Tesla araçlarının kazalardan kaçınmak için kullandığı sistemlerden örnekler paylaşılırken, OpenAI’ın kuruluş felsefesi olarak “tüm insanlık için yapay zeka üretme” vizyonu vurgulandı. Makine öğrenmesi ve üretken yapay zeka Topal, yapay zekanın sihirli bir çözüm değil, tahmine dayalı bir sistem olduğunu ve makine öğrenmesi temelli olarak çalıştığını belirtti. Yapay zekanın dört temel bileşen etrafında geliştiğini aktardı. Ayrıca üretken yapay zeka konusuna da değinerek, bu sistemlerin yeni içerikler üretebildiğini ifade etti. Chatgpt örneği ile uygulamalı bilgilendirme Katılımcılara örnek olarak ChatGPT’yi tanıtan Topal, bu uygulamanın yalnızca beş gün içinde bir milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti. ChatGPT’nin gelişim süreci ve benzerlerinden farkları hakkında bilgi veren Topal, yapay zekayla etkili iletişim kurmak için nasıl prompt verilmesi gerektiğine dair öneriler de sundu.
Sakarya Üniversitesinde, “Yapay Zekayı Keşfediyorum” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Personel Dairesi Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ile Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Topal kapsamlı bir sunum yaptı.

Tüm insanlık için yapay zeka

Etkinlikte Doç. Dr. Topal, yapay zekanın tanımı, tarihçesi ve günümüzdeki kullanım alanları üzerine bilgi verdi. Tesla araçlarının kazalardan kaçınmak için kullandığı sistemlerden örnekler paylaşılırken, OpenAI’ın kuruluş felsefesi olarak “tüm insanlık için yapay zeka üretme” vizyonu vurgulandı.

Makine öğrenmesi ve üretken yapay zeka

Topal, yapay zekanın sihirli bir çözüm değil, tahmine dayalı bir sistem olduğunu ve makine öğrenmesi temelli olarak çalıştığını belirtti. Yapay zekanın dört temel bileşen etrafında geliştiğini aktardı. Ayrıca üretken yapay zeka konusuna da değinerek, bu sistemlerin yeni içerikler üretebildiğini ifade etti.

Chatgpt örneği ile uygulamalı bilgilendirme

Katılımcılara örnek olarak ChatGPT’yi tanıtan Topal, bu uygulamanın yalnızca beş gün içinde bir milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti. ChatGPT’nin gelişim süreci ve benzerlerinden farkları hakkında bilgi veren Topal, yapay zekayla etkili iletişim kurmak için nasıl prompt verilmesi gerektiğine dair öneriler de sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember