SAÜ’lü Araştırmacılar Avrupa’daki Pandemi ve Epidemi Kaynaklı Ölümleri Coğrafi Bilgi Sistemi ile Analiz Edecek

Eğitim 25.09.2024 - 20:21, Güncelleme: 25.09.2024 - 20:21 122 kez okundu.
 

SAÜ’lü Araştırmacılar Avrupa’daki Pandemi ve Epidemi Kaynaklı Ölümleri Coğrafi Bilgi Sistemi ile Analiz Edecek

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker ve Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu, COST Projesi kapsamında Hollanda Radboud Üniversitesinde bilimsel çalışmalar yürütüyor.

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu, araştırma grubu üyesi oldukları "The Great Leap. Multidisciplinary approaches to health inequalities, 1800-2022 (GREATLEAP)" isimli COST projesi kapsamında "Short-Term Scientific Missions (STSM)" çalışmalarını yürütmek üzere gittikleri Hollanda'nın Nijmegen şehrindeki Radboud Üniversitesinde 28 Eylül 2024'e kadar bilimsel faaliyetlerde bulunacak. Bu kapsamda Avrupa'da son 150 yılda meydana gelen pandemi ve epidemi kaynaklı ölümlerin nedenlerini ve mekansal dağılımını Coğrafi Bilgi Sistemleri ile analiz edecek.  Kısa süreli bilimsel misyonu (STSM), bir COST eylemine dahil olan araştırmacılar arasında değişim ziyaretlerini kapsamaktadır. Bilim insanlarının başka bir COST üye devletindeki bir kurumu veya laboratuvarı ziyaret etmelerine olanak tanır. Bu bilimsel görevler, başka bir COST iş birliği yapan üye veya yakın komşu ülkenin projeye katılmasıyla altı aya kadar sürebilir. Görevin amacı, mükemmel araştırma altyapılarında iş birliğini teşvik etmek ve bir katılımcının kendi kurumunda veya laboratuvarında bulunamayabilecek yeni teknikleri paylaşmaktır.
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker ve Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu, COST Projesi kapsamında Hollanda Radboud Üniversitesinde bilimsel çalışmalar yürütüyor.

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu, araştırma grubu üyesi oldukları "The Great Leap. Multidisciplinary approaches to health inequalities, 1800-2022 (GREATLEAP)" isimli COST projesi kapsamında "Short-Term Scientific Missions (STSM)" çalışmalarını yürütmek üzere gittikleri Hollanda'nın Nijmegen şehrindeki Radboud Üniversitesinde 28 Eylül 2024'e kadar bilimsel faaliyetlerde bulunacak. Bu kapsamda Avrupa'da son 150 yılda meydana gelen pandemi ve epidemi kaynaklı ölümlerin nedenlerini ve mekansal dağılımını Coğrafi Bilgi Sistemleri ile analiz edecek. 

Kısa süreli bilimsel misyonu (STSM), bir COST eylemine dahil olan araştırmacılar arasında değişim ziyaretlerini kapsamaktadır. Bilim insanlarının başka bir COST üye devletindeki bir kurumu veya laboratuvarı ziyaret etmelerine olanak tanır. Bu bilimsel görevler, başka bir COST iş birliği yapan üye veya yakın komşu ülkenin projeye katılmasıyla altı aya kadar sürebilir. Görevin amacı, mükemmel araştırma altyapılarında iş birliğini teşvik etmek ve bir katılımcının kendi kurumunda veya laboratuvarında bulunamayabilecek yeni teknikleri paylaşmaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.