Gençlere “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” eğitimi

Güncel 02.06.2025 - 12:21, Güncelleme: 02.06.2025 - 12:21 1558 kez okundu.
 

Gençlere “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” eğitimi

Büyükşehir Belediyesi, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik söyleşi düzenledi.

Gençlerin dijital bağımlılık konusunda bilinçlenmesini amaçlayan söyleşide, öğrenciler hem bilgi aldı hem de merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü lise öğrencilerine yönelik seminer ve söyleşiler düzenliyor. Önemli bilgiler aktardı Son olarak Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen “Dijital Bağımlılık” konulu söyleşide aile danışmanı Şevval Kaya Yılmaz, öğrencilerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu söyleşide Yılmaz, dijital bağımlılığın belirtileri, olumsuz etkileri ve bilinçli teknoloji kullanımı hakkında öğrencilere önemli bilgiler aktardı. “Unutmayın, teknoloji bir araçtır” Lise öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı söyleşide konuşan aile danışmanı Şevval Kaya Yılmaz, “Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak gençler arasında kontrolsüz kullanım dijital bağımlılığa yol açabiliyor. Bu durum ders başarısını, sağlığı ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Ekran süresini sınırlamak, sosyal etkinliklere katılmak ve dijital detoks yapmak sağlıklı teknoloji kullanımı için önemlidir. Unutmayın, teknoloji bir araçtır, merkez haline geldiğinde zarar verebilir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik söyleşi düzenledi.

Gençlerin dijital bağımlılık konusunda bilinçlenmesini amaçlayan söyleşide, öğrenciler hem bilgi aldı hem de merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü lise öğrencilerine yönelik seminer ve söyleşiler düzenliyor.

Önemli bilgiler aktardı

Son olarak Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen “Dijital Bağımlılık” konulu söyleşide aile danışmanı Şevval Kaya Yılmaz, öğrencilerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu söyleşide Yılmaz, dijital bağımlılığın belirtileri, olumsuz etkileri ve bilinçli teknoloji kullanımı hakkında öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

“Unutmayın, teknoloji bir araçtır”

Lise öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı söyleşide konuşan aile danışmanı Şevval Kaya Yılmaz, “Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak gençler arasında kontrolsüz kullanım dijital bağımlılığa yol açabiliyor. Bu durum ders başarısını, sağlığı ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Ekran süresini sınırlamak, sosyal etkinliklere katılmak ve dijital detoks yapmak sağlıklı teknoloji kullanımı için önemlidir. Unutmayın, teknoloji bir araçtır, merkez haline geldiğinde zarar verebilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sakaryakent.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik çember